StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

"Це може вас убити": експерт повідомила про небезпечні лайфхаки з опаленням

6 жовтня 2023, 18:45
3148
Експерт з опалення поділився вірусними лайфхаками із соцмереж, яких слід уникати.
Отопление, лайфхак
Експерт з опалення поділився вірусними лайфхаками з опалення, яких слід уникати / Колаж Главред, фото: depositphotos.com

Коли температура почне знижуватися, люди шукатимуть економічно ефективні способи обігріти свої будинки. Через кризу вартості життя, яка призвела до різкого зростання цін на енергоносії, багато людей захочуть уникати ввімкнення центрального опалення протягом тривалого часу. Про це повідомляє британське видання express.

Деякі люди вдаються до опалювальних лайфхаків, які стали вірусними в Інтернеті.

Видання звертає увагу, що деякі поради, якими діляться люди, є неймовірно небезпечними. Експерт з технологій опалення сказав, що люди повинні "двічі подумати", перш ніж використовувати ці лайфхаки, оскільки вони можуть "піддати ваше життя ризику". Вона застерегла людей від чотирьох ідей із соцмереж, а також пояснила чому вони насправді не зменшують суми у платіжках.

відео дня

Використання теракотового горщика для опалення кімнати було надзвичайно популярним захопленням TikTok, яке виникло минулої зими. Лайфхак передбачав поставити горщик догори дном на три запалені свічки, щоб швидко та дешево зігріти кімнату. Хоча на той час це здавалося гарною ідеєю, Джесс Стіл, експерт з технологій опалення в онлайн-спеціалістах з опалення BestHeating, застерігає від цього.

"Є різні причини, чому ми не повинні цього робити, включно з ймовірністю того, що теракотовий горщик вибухне або розіб’ється, що призведе до опіків. Розплавлений віск під горщиком також може спричинити пожежу, і існує ризик отруєння чадним газом через до відсутність вентиляції до свічок", – розповіла вона.

Вона також застерігає від лайфхаку з TikTok, коли люди клали цеглу в розігріту піч. Вона сказала, що є висока ймовірність, що цегла може вибухнути та поставити під загрозу ваше життя. Цегла також може загорітися.

У соціальних мережах деякі інфлюенсери опублікували фотографії власноруч виготовлених кришок радіаторів. Хоча вони можуть виглядати добре, вони можуть мати негативний вплив на витрати на електроенергію. Це пояснюється тим, що кришки знижують ефективність радіатора, запобігаючи проникненню тепла в простір. Оскільки температуру в кімнаті неможливо визначити, це також призведе до збою термостата та проблеми з термостатичними радіаторними клапанами.

Минулої зими популярна мода в соціальних мережах спонукала британців готувати їжу вдома за допомогою грилів і кемпінгових печей, щоб скоротити витрати. Вони також служили джерелом тепла всередині людських будинків. Однак лайфхак виявився небезпечним, оскільки зросла кількість повідомлень про те, що пожежні бригади гасять пожежі.

Експерт сказала: "Це надзвичайно небезпечно, оскільки підвищує ризик отруєння чадним газом, а також потенційну можливість спалити майно. Залиште цей тип обладнання для приготування їжі на вулиці".

Вона додала, що є набагато безпечніші способи підвищити тепло в нерухомості, не втрачаючи рук і ніг. Вона рекомендує купувати пристрої для запобігання протягу та опалювати лише приміщення, яке ви використовуєте.

Тариф на світло у жовтні 2023

Як писав Главред, у жовтні українці платитимуть за електрику за тим же тарифом, що і у вересні, сказав глава Міненерго. Тариф складає 2,64 грн за кіловат/годину.

Вам також буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти