StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Безконтактний спосіб: як очистити мікрохвильовку за 3 хвилини

21 травня 2024, 14:40
243
Найважливіший інгредієнт для роботи цього методу очищення - лимонний сік.
Як очистити мікрохвильовку за 3 хвилини
Як очистити мікрохвильовку за 3 хвилини / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Навіть якщо ви регулярно миєте мікрохвильову піч, може здатися, що плями з'являються з нізвідки, і видалити їх буває неймовірно складно.

Джилл Ністул, експертка з домашнього господарства та засновниця One Good Thing, вигадала "більш швидкий, простий і ефективний" спосіб очищення мікрохвильової печі, який займає менше трьох хвилин, пише express.co.uk.

"На щастя, у мене є пара трюків у рукаві, які перетворюють очищення мікрохвильової печі на легкий бриз... Ви можете використовувати їх, щоб очистити мікрохвильовку без особливих зусиль і без використання агресивних хімікатів", - зазначила експерт.

відео дня

Секрет простого способу очищення Джилл полягає у використанні сили пари, яка легко розщеплює їжу або жир, що забарвлюють мікрохвильову піч, а потім ви можете просто витерти їх.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів поінформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Усе, що вам потрібно, - це губка, порожня пляшка з-під спрею і кілька натуральних інгредієнтів, які, найімовірніше, вже є у вашій кухонній шафі.

Як очистити мікрохвильову піч парою?

Вам знадобляться:

  • Вода
  • лимонний сік
  • Губка
  • Пляшка з розпилювачем

Найважливіший інгредієнт для роботи цього методу очищення - лимонний сік, який одночасно очищає, дезінфікує і дезодорує мікрохвильову піч.

Ви також можете використовувати оцет для очищення мікрохвильової печі, оскільки він містить ті самі кислотні властивості, що й лимонний сік, але має сильний запах, для видалення якого знадобиться додаткове обполіскування, а отже, і робота.

Для початку намочіть губку, щоб вона була максимально просякнута, а потім помістіть її в мікрохвильову піч.

Як очистити чайник від накипу лимонною кислотою
Як очистити чайник від накипу лимонною кислотою / Інфографіка Главред

Наповніть порожню пляшку з розпилювачем наполовину водою, а другу половину - лимонним соком. Обприскайте лимонно-водною сумішшю внутрішню поверхню мікрохвильової печі, включно з верхньою, нижньою і бічними стінками.

Потім поставте мікрохвильову піч приблизно на дві хвилини і увімкніть її. Після закінчення часу залиште губку в мікрохвильовій печі із закритими дверцятами на кілька хвилин, поки вона повністю не охолоне.

Потім відкрийте дверцята і візьміть губку, щоб протерти внутрішню поверхню, і плями мають легко зійти.

"Цією ж губкою можна протерти і зовнішню поверхню мікрохвильовки". Насолоджуйтеся чистою мікрохвильовою піччю, яка пахне свіжістю!", - підсумувала експерт.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти