StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Жінка відчуває усі слова на смак: яке ім'я схоже на шоколадну цукерку

30 липня 2024, 10:57оновлено 2 серпня, 07:53
153
Жінка також розповіла, що вона сильніше відчуває смак слів, коли їх говорить сама, ніж коли хтось інший говорить їх їй.
Жінка відчуває усі слова на смак: яке ім'я схоже на шоколадну цукерку
Жінка відчуває слова на смак / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, SWNS

30-річна Сара Ганн розповіла про свій неврологічний стан, від якого вона страждає, через що вона асоціює слова зі смаками. Відомо, що вона має синестезію - неврологічний стан, через який її смакові рецептори стимулюються, коли вона бачить або вимовляє певні слова.

Радимо прочитати матеріал: Жінка використовує незвичайний продукт для лікування лупи: волосся блискуче та здорове.

Дивним чином її вона асоціює ім’я свого хлопця Джейкоба Клейтона із папером. Також Сара відчуває смак шоколаду, коли чує слово "блакитний", і смак молока, змоченого в печиво, коли вона вимовляє "бетон", передає видання Daily Star.

відео дня

Серед інших слів, які спонукають її смакові рецептори до дії, є також слово "вчитель", яке нагадує їй цукерки Скітлз, а слово "думати" смакує їй, як шоколадне молоко.

Мама двох дітей та вчителька початкової школи з Форт-Сміта, штат Арканзас, США Сара не пов’язує смак із кожним окремим словом, але відчуває багато загальних.

"Я завжди відчувала смак слів, але коли я розповіла про це подрузі в середній школі, вона їх не зрозуміла", - розповіла Сара.

"Я фізично не відчуваю смаку слів, але чітко уявляю смак у роті. Мені не завжди подобаються слова. Наприклад, слово "годинник" для мене на смак як молоко, а я не прихильник молока, тому це не приємно. Раніше я почувалась надзвичайно дивно із цього приводу, коли була молодша, тому що ні в кого більше не було синестезії, але зараз я вважаю, що це дуже весело. Це точно те, про що можна поговорити з людьми - вони завжди хочуть знати, яке їх ім’я на смак", - зазначила Сара.

Жінка також розповіла, що вона сильніше відчуває смак слів, коли їх говорить сама, ніж коли хтось інший говорить їх їй. Також вона відчуває смак слів, коли вони написані.

Ні її власне ім'я, ні ім'я її дітей - Сейлор та Скіп не мають смак, але прізвище її партнера "Клейтон" має.

"Слово "глина" має смак глини, але коли це "Клейтон", воно має смак паперу. Мені також часто це подобається з іменами. Мій улюблений Брендон - він на смак як шоколадна цукерка", - пояснила жінка.

The Daily Star

The Daily Star (дослівно – "Щоденна зірка") – щоденна газета-таблоїд, що видається з понеділка по суботу у Великій Британії з 2 листопада 1978 року. 15 вересня 2002 року було запущено дочірнє видання Daily Star Sunday з окремим персоналом. 31 жовтня 2009 року Daily Star опублікувала свій 10-тисячний номер. З березня 2018 року видання очолює Джон Кларк, пише Вікіпедія.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти