StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Оцет "ніколи не можна використовувати" в 4 місцях: експерт попередив про наслідки

18 березня 2024, 14:18оновлено 18 березня, 16:08
Білий оцет - це невід'ємний помічник у побутовому прибиранні, проте є чотири місця у вашому будинку, де його використання не рекомендується.
Оцет 'ніколи не можна використовувати' в 4 місцях: експерт попередив про наслідки
Чотири місця у домі, де не можна використовувати оцет / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com,

Білий оцет є продуктом номер один, коли мова заходить про прибирання, але є чотири місця у вашому домі, де ви ніколи не повинні його використовувати.

Останніми роками популярність білого оцту зросла. Це природний очисний розчин, який можна використовувати різними способами, і він значно дешевший, ніж конкуруючі відомі продукти.

Але експерт із прибирання Сара Демпсі з Myjobquote.co.uk поділилася чотирма предметами, для яких "ніколи" не можна використовувати білий оцет, пише Mirror.

відео дня

Якщо вас цікавлять хитрощі прибирання, прочитайте матеріал Главреду: Як позбутися цвілі на стінах: скажіть плісняві "прощавай" назавжди.

Насамперед - дзеркала. Незважаючи на те, що деякі ентузіасти вітають білий оцет за його властивості мити cкло, Сара розповіла, чому ви слід триматися подалі, коли справа стосується ваших дзеркал. Вона каже, що оцет може проникати на підкладку дзеркала, де воно блищить.

Друге місце, де не можна використовувати оцет – пральні машини. Величезна кількість людей використовують білий оцет для очищення своїх приладів, щоб позбутися будь-яких накопичень бруду або нейтралізувати стійкі запахи. Однак, за словами Сари, це може завдати шкоди. Насправді, через гумові ущільнювачі та шланги, білий оцет "ніколи не можна використовувати" для пральної машини.

Так само уникайте використання білого оцту в посудомийній машині. Як і у випадку з пральною машиною, це може послабити гумові компоненти, і це насправді "не має особливого значення", за словами Сари.

"Замість цього краще використовувати засоби для чищення посудомийних машин, оскільки вони спеціально розроблені, щоб добре очищати вашу посудомийну машину", - зазначила експерт із прибирання.

Також жінка радить людям із кам’яними або мармуровими стільницями не чистити їх білим оцтом, оскільки він "затьмарює" природний камінь. Через що камінь може втратити блиск і, зрештою, пошкодитись. Натомість експерт рекомендує мити стільниці м’яким миючим засобом.

Гуру клінінгу сказала людям, що настав час відмовитися від оцту та спробувати щось, що вони вважають більш ефективним і менш смердючим. Слід перестати використовувати оцет для видалення вапняного нальоту з чайника, оскільки є кращий спосіб. Вона сказала: "Спробуйте замість цього лимонну кислоту".

Вона порекомендувала використати одну столову ложку лимонної кислоти, наповнити чайник наполовину, прокип’ятити і залишити на ніч. Оскільки не використовується оцет, то нема потреби промивати чайник знову і знову, адже він не має неприємного запаху.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти