StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Учені показали, що буде, якщо не закривати кришку унітазу перед змивом

27 червня 2024, 11:44
682
Це відкриття підкреслює необхідність повсякденної гігієни та свідомого ставлення до суспільного добробуту.
що буде, якщо не закривати кришку унітазу перед змивом
що буде, якщо не закривати кришку унітазу перед змивом / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Дослідження, проведені вченими з Університету Колорадо, підтвердили, що звичка закривати кришку унітазу перед змивом має важливе значення для громадського здоров'я.

Під час експерименту з використанням яскравого зеленого лазера було встановлено, що під час змиву без закритої кришки унітазу виникає потужний потік води, що викидає в повітря мікрокрапельки, невидимі неозброєним оком.

University of Colorado Boulder

Колорадський університет у Боулдері (англ. University of Colorado at Boulder, скорочено CU-Boulder або UCB) - громадський університет США, розташований у місті Боулдер (штат Колорадо). Один із кампусів Колорадського інституту. Заснований 1876 року, за п'ять місяців до того, як Колорадо отримав статус штату США.

Чому перед змивом потрібно закривати кришку унітазу?

Ці мікрокрапельки можуть містити різні патогенні мікроорганізми, як-от кишкова паличка та шигела, що поширюються у вигляді аерозолів зі швидкістю до 2 метрів на секунду.

Дослідження також показали, що такі мікрокрапельки можуть залишатися в повітрі до 16 хвилин, що збільшує ризик зараження при вдиханні.

Це особливо актуально в громадських місцях, де туалети не завжди обладнані кришками. Наявність кришки на унітазі може значно знизити поширення патогенів і захистити користувачів від потенційних інфекцій.

З урахуванням того, що щодня сотні людей використовують громадські туалети в ресторанах, торгових центрах, аеропортах та інших місцях, закриття кришки унітазу перед змиванням стає важливим кроком для підтримки громадського здоров'я і зниження ризику зараження.

Це відкриття підкреслює необхідність повсякденної гігієни та свідомого ставлення до суспільного добробуту, включно з простими заходами, як-от закриття кришки унітазу перед змивом, для мінімізації поширення інфекційних захворювань.

Дивіться відео про те, що буде, якщо не закривати кришку унітазу перед змивом:

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти