StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як усунути протікання води з бачка до унітазу: найефективніший спосіб

23 травня 2024, 06:35оновлено 24 травня, 00:11
11803
Що робити, якщо постійно тече вода в унітазі - відкрити кришку бачка, переконатися, в чому причина витоку, і застосувати на практиці нескладні поради.
Туалет
Як виправити проблему, коли тече вода в унітазі після наповнення бачка / Скріншот YouTube

Багато хто часто стикається з проблемою, коли вода з бачка тече до унітазу. Причому так може відбуватися постійно, навіть у моменти, коли не зливається вода. Тому виникає питання, що робити, якщо зливний бачок пропускає воду. Ми розповімо про один зі способів, який має вам допомогти.

Автор YouTube-каналу Андрій Поляков показав, як розібратися, у чому причина витоку води з бачка в унітаз, і полагодити все самостійно.

Сподобався матеріал? От ще один, який може вас зацікавити: як можна почистити гребінець для волосся: дуже легкий і простий спосіб

Що робити, якщо зливний бачок пропускає воду

Перекриваємо воду

Перше, що потрібно зробити в обов'язковому порядку - перекрити кран із холодною водою, який веде до унітазу. У старих квартирах може бути не два, а лише один кран, який повністю перекриває холодну воду. Не можна приступати до будь-яких робіт - заміни арматури або клапана набору води - перш ніж не перекрито кран.

Знімаємо кришку бачка і дивимося, в чому проблема

Дивимося на бачок і знаходимо кнопку. Відкручуємо цю кнопку на себе і знімаємо кришку з бачка. Потрібно з'ясувати, в чому проблема: в арматурі (механізм зливу), яка розташована по центру, або клапані набору води - він розташований праворуч.

Проблема з клапаном набору води

Потрібно потягнути злегка за поплавок і спустити воду. Перекритий кран відкрити і почекати, поки набереться вода. Якщо клапан води не тримає рівень, вона зливатиметься в отвір для переливу і литиметься прямо в унітаз.

У такому разі потрібно злити воду, акуратно потягнувши вгору за поплавок, перекрити воду і купити новий клапан набору води. Після заміни новий клапан триматиме рівень, і вода не поллється до унітазу.

Проблема з арматурою

Якщо вода продовжує текти, проблема може бути в механізмі зливу (арматура). Для початку перекриваємо воду. Далі тягнемо за верх поплавка і зливаємо воду в унітаз, щоб бачок був порожній. Нижче обхоплюємо клапан рукою і повертаємо його проти годинникової стрілки. Витягуємо клапан.

Зазвичай проблема полягає в тому, що внизу на гумці (прокладці) накопичується наліт або іржа. Запам'ятовуємо, як була прикріплена гумка, знімаємо її, повністю вичищаємо і натягуємо назад, як і було.

Повертаємо арматуру з очищеною гумкою до зливу бочка, повертаємо праворуч і фіксуємо її на своєму місці.

Накриваємо кришку бачка і назад прикручуємо кнопку. Тиснемо на кнопку, зливаємо воду. Перевіряємо декілька разів. Після кількох спроб можна помітити, що все виправлено і вода вже більше в унітаз не ллється.

Чому тече вода в унітазі?

Найчастіше вода в унітазі тече через проблеми з прокладкою всередині бачка - під арматурою або клапаном набору води, який не тримає її рівень. Проблема вирішується заміною прокладки, арматури або клапана.

Що робити, якщо вода з бачка продовжує литися до унітазу

У такому разі потрібно перекрити воду і замінити гумку, яку ви чистили. Можливо, під тиском води вона потріскалася або деформувалася. Її можна купити в найближчому господарському магазині.

Якщо після заміни вода все одно тече, і ви раніше вже поміняли клапан набору води, можна купити нову арматуру і поставити її за інструкцією, яка додається.

У результаті течія води з бачка в унітаз має припинитися.

Якщо вода з якихось причин все одно тече, потрібно звернутися до сантехніка.

Дивіться відео, як вирішити проблему з протіканням води з бачка в унітаз:

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти