StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Фатальна помилка: чому категорично не можна вішати рушники на дверцята духовки

1 травня 2024, 21:21оновлено 1 травня, 23:08
1287
Відомий шеф-кухар вважає, що люди які вішають рушники на дверцята духовки роблять помилку. Главред з'ясував, чому не можна вішати рушник на ручку духовки.
Фатальна помилка: чому категорично не можна вішати рушники на дверцята духовки
Чому не можна вішати рушники на дверцята духовки - фатальна помилка / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Кухонні рушники незамінні на кухні. Ними часто витирають посуд, прибирають стіл або витирають руки під час приготування їжі. Щоб допомогти їм швидше висохнути, більшість людей зазвичай вішає їх на дверцята духовки. Однак, це не завжди хороша ідея, повідомляє Sante Plus.

Витирати посуд чистим чайним рушником і вішати його на дверцята духовки, щоб він швидше висох, здається практичною і нешкідливою справою. Однак цей вибір далеко не мудрий і навіть може бути пов'язаний з певними ризиками.

Чому не можна вішати рушник на дверцята духовки

Зазначається, що якщо ви маєте звичку вішати чайний рушник на дверцята духовки, потрібно негайно припинити це робити, адже це зовсім не гігієнічно і може становити ризик для здоров'я вас та ваших близьких.

відео дня

"Існує багато різних видів чайних рушників на кухні. Деякі з них використовуються для витирання посуду, іншими можна витирати стіл або витирати руки під час приготування їжі", - зазначають експерти.

Таке різноманітне використання допомагає обмежити розмноження бактерій, щоб уникнути ризику отруєння. Як і дверцята холодильника та інших побутових приладів, дверцята духовки також можуть бути справжнім розсадником бактерій.

"Однак, мало хто турбується про те, щоб вимити руки перед тим, як відчинити дверцята духовки. Тому не рекомендується завішувати дверцята духовки серветкою для посуду або рушником для рук. Це насамперед питання гігієни та чистоти", - додають фахівці.

Вони роблять висновок, що розвішування рушника на ручку духовки може сприяти розмноженню бактерій на самому рушнику та подальшого перенесення їх на інші кухонні елементи.

Santé+ Magazine

Santé + Magazine - це журнал, що спеціалізується на порадах по дому та невеликих порадах для повсякденного життя, журнал, який вже більше десяти років є частиною франкомовного ландшафту друкованих ЗМІ. Спочатку журнал був доступний у друкованому вигляді, але згодом вийшов у цифровій версії.

Коментуючи цю тему відомий шеф-кухар викликав бурхливу дискусію в соціальних мережах - чи гігієнічно вішати рушники для посуду на кухонний кран, а кухонні рушники - на ручку дверцят духовки.

Гері Ашер, який проходив стажування в лондонському ресторані Chez Bruce, відзначеному мішленівською зіркою, сказав, що "не може дружити" з тими, хто робить щось подібне на власній кухні.

Сотні людей написали в Твіттері, щоб погодитися з ним - або запитати, де саме їм слід розвішувати сушитися кухонну білизну.

Ашер, який отримав нагороди за цю кухонну майстерність, написав: "Ви складаєте ганчірку для посуду над краном чи вішаєте рушник для чаю на ручку духовки? Ми не зможемо бути друзями".

Згодом, шеф-кухар спробував покласти край цій суперечці після того, як на нього обрушився шквал твітів.

Він написав: "Послухайте, я не хочу затягувати з цим, бо знаю, що це дуже засмучує багатьох з нас, але я просто хотів сказати людям, які залишають свій посуд у раковині, наскільки погано я про вас тепер думаю"? - написав він, повідомляє dailymail.

Дивіться відео про те, чому не можна вішати кухонні рушники на дверці духовки:

Де потрібно зберігати кухонні рушники

Існує багато способів зберігання кухонних рушників. Перший - використовувати настінний кронштейн біля кухонного вікна. Мета полягає в тому, щоб тримати їх подалі від вологих зон кухні. Крім того, це швидке та ефективне рішення для сушіння.

"Однак настінне покриття повинно бути стійким до вологи. Інший варіант - повісити їх на тримачі для чайних рушників, які можна закріпити на внутрішній стороні дверцят шаф для чистих рушників і на зовнішній стороні - для вологих, використаних рушників. Як бачите, чайний рушник, який використовується для витирання посуду, не можна класти на дверцята духовки. Цього негігієнічного жесту слід уникати, щоб обмежити ризик поширення бактерій", - резюмують експерти.

Як підтримувати чистоту кухонних рушників

Більшість бактерій процвітають у теплому, вологому середовищі. Особливо це стосується кухонних рушників, які часто залишають висіти на дверцятах духовки або біля раковини. Тому дуже важливо вживати правильних заходів, щоб зберегти їх чистими та без бактерій.

"Простого прання недостатньо, щоб знищити бактерії, присутні на кухонних рушниках. Більше того, жирні плями, які накопичуються на них, буває важко видалити. Найкраще - покласти їх у пральну машину і запустити програму прання при 90°C. Не соромтеся додавати бікарбонат натрію до звичайного прального порошку для досягнення оптимального результату. Він не лише пом'якшить ваш одяг, але й очистить та відбілить його", - вказують спеціалісти.

Крім того, рекомендується періодично замочувати кухонні рушники у суміші води та кристалів соди.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти