StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Кіт готується до смерті, якщо робить це

20 листопада 2023, 20:37
Поведінка домашнього вихованця вас турбує? Читайте, як поводяться коти, коли відчувають смерть.
Як зрозуміти, що кішка вагітна
Як зрозуміти, що кіт готується до смерті / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Дуже боляче назавжди втрачати домашніх улюбленців, особливо коли смерть приходить раптово. Деякі господарі пухнастиків гостро переживають втрату. Главред розповідає, що робить кіт перед смертю.

Існує думка, що кішки, мовляв, можуть передбачити свою смерть. Однак це далеко від правди. Тварини позбавлені цього розуміння, але на фізіологічному рівні можуть відчувати зміни і поводяться відповідно.

Як поводяться кішки, коли відчувають смерть

Загалом стадії смерті кота можуть відрізнятися і перш за все залежать від породи, віку, ваги і здоров'я вашого улюбленця. Ось найпоширеніші ознаки:

відео дня
  • апатичність і спокій, втрата інтересу до ігор;
  • відмова від їжі і води;
  • уповільнення серцевого ритму і дихання;
  • холодні вуха.

На стадії відмови від їжі кіт може спробувати усамітнитися, перейти в іншу кімнату, де нікого немає, або заритися в шафу. А ось вуха у котів стають холодними перед самою смертю - тіло тварини повільно згасає.

Що не можна робити після смерті кота

Важливо пам'ятати, що будь-яка втрата викликає у нас стрес, а іноді навіть вганяє у депресивний стан. Після смерті кішки слід, по-перше, самому заспокоїтися і заспокоїти рідних, особливо дітей.

Крім того, дотримуйтеся релігійних обрядів, якщо ваша сім'я їм слідує - тіло тварини найкраще кремувати або поховати на кладовищі, але у жодному разі не викидайте труп кота в смітник.

Є ще один нюанс - чому не можна плакати за померлими тваринами. Деякі вважають, що душа тварини не дорівнює душі людини, тому проявляти щодо до загиблого домашнього улюбленця ті ж почуття, що і щодо померлого близького, - блюзнірство і гріх. Але якщо ви не дотримуєтеся таких суворих релігійних правил - ніхто не може вам заборонити проявити здорові почуття у зв'язку з втратою кішки.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти