StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Навіть ніс не сунуть: експерт розповів, як відлякати мишей та щурів від будинку

20 вересня 2023, 15:57
Експерт зі зберігання та власник магазину поділився тим, як ефективно утримувати гризунів від дому.
Як відлякати мишей
Як відлякати мишей / Колаж Главред, фото: pixabay.com

З настанням холодів миші шукають тепленьке місце для зимівлі. Небажані шкідники проникають в житлові приміщення, створюючи загрозу для здоров'я і завдаючи матеріальної шкоди.

Кріс Хаттон, експерт зі зберігання і власник магазину поділився тим, як ефективно не допускати щурів і мишей в такі місця, як будинки, гаражі і складські приміщення, пише express.

Перш за все експерт радить герметизувати місця входу, оскільки щури та Миші можуть прослизнути через крихітні отвори, тому закриття точок входу є вирішальним моментом.

відео дня

Також огляньте і усуньте будь-які тріщини в стінах або фундаменті. Переконайтеся, що вентиляційні отвори, димоходи та труби закриті сітчастими сітками, оскільки це фізично запобіжить проникненню гризунів у приміщення.

Чого не люблять миші та щури

Деякі природні репеленти, такі як м'ятна олія, змочені аміаком ганчірки або ультразвукові пристрої, можуть відлякувати гризунів. Олію м'яти перцевої також можна нанести на ватні кульки і помістити в місця, де ви підозрюєте активність гризунів, оскільки сильний запах може їх відлякати.

Головне - чистота

Своєчасно прибирайте харчові крихти, розливи і сміття і зберігайте продукти в герметичних контейнерах, щоб звести до мінімуму привабливі запахи.

"Ви також повинні регулярно чистити та дезінфікувати складські приміщення, щоб видалити будь-які сліди їжі або гніздових матеріалів. Чистий простір робить його менш привабливим для поселення щурів і мишей, оскільки їх приваблюють джерела їжі", - порадив експерт.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти