StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Будуть ідеальними не один рік: 3 найкращі способи, як і де краще зберігати сухофрукти

5 вересня 2024, 17:48оновлено 6 вересня, 22:22
419
Потрібно дотримуватися кількох важливих правил, щоб сухофрукти з яблук зберігалися якомога довше.
Сушка из яблок
Як і де краще зберігати сухофрукти/ колаж: Главред, фото: скрін

Приготування сухофруктів – це один із найкращих способів забезпечити себе вітамінами і корисними речовинами з фруктів взимку. Зокрема, з таких заготовок можна варити компоти.

Радимо також прочитати матеріал: Треба знайти дивний мішок за 5 секунд: непроста загадка для найкмітливіших

Але актуальним завжди залишається питання, як зберігати сушку з яблук та інших фруктів, щоб вона могла пролежати якомога довше. Є кілька способів, як зробити термін її зберігання якомога довшим. Про три такі способи розповіла блогерка Катя Онча, яка у своїх відео на YouTube ділиться різними цікавими рецептами.

1. У скляній банці

Потрібно уже готові сухофрукти з яблук засипати у 3-літрову банку. Можна брати також банки інших розмірів, проте саме у 3-літровій зберігати такий продукт найзручніше, адже туди поміститься більше сухофруктів. При цьому не потрібно втрамбовувати сушені яблука – у ємності має залишитися трішки вільного місця.

Не потрібно закривати банку кришкою, адже повинен зберігатися постійний потік повітря. Але зверху яблука потрібно накрити звичайним бинтом, склавши його у три рази і зафіксувавши резинкою.

Зверху на бинт можна покласти гвоздику для захисту від шкідників.

2. У мішечках

"Другий спосіб, який я використовую – це складати в мішечки. Він хороший тим, що тут уже проходить вентиляція. Сушені яблука будуть не повністю закритими, і тут буде проходити повітря. Я просто беру і складаю сухофрукти в мішечки. Перед тим, як класти сушню, я добре перевіряю мішок, чи там немає дірочок, щоб туди не залізли різні комашки, міль, і складаю", – пояснила авторка відео.

Авторка також додала, що під час використання такого способу краще ще класти в мішечок свіжу гілочку м’яти, щоб вона відлякувала своїм запахом міль та інших шкідників.

Далі мішок потрібно закрутити і зав’язати резинкою, мотузкою чи ниткою.

Как правильно хранить сухофрукты из яблок инфографика
Як правильно зберігати сухофрукти з яблук /Інфографіка: Главред

3. Пакетики із застібками

Можна придбати спеціальні пакетики із застібками, у яких сухофрукти з яблук будуть дуже добре зберігатися. До сухофруктів у ці пакети також можна класти по гілочці м’яти.

Також авторка додала, що сушені фрукти потрібно зберігати у неосвітленому місці, щоб на них не потрапляло пряме сонячне проміння.

Часто може виникати запитання, скільки можна зберігати сушню з яблук. Зберігати сушені яблука та груші можна досить довго – до 3 років.

Дивіться відео про те, як краще зберігати сухофрукти з яблук:

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти