StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як знизити тиск: 7 натуральних напоїв

9 листопада 2020, 20:25
Крім певних продуктів, які можуть допомогти знизити кров'яний тиск, також можуть бути корисні деякі види напоїв.
Трави, чай
Трави, чай

Коли кров'яний тиск не контролюється, це може призвести до таких ускладнень, як серцеві захворювання та інсульт.

Одна з ваших перших ліній захисту від високого кров'яного тиску ( гіпертонії) - це дієта. Прийняття дієти, сприятливої для артеріального тиску, може допомогти підтримувати артеріальний тиск в межах нормального діапазону без побічних ефектів, що викликаються ліками.

Крім певних продуктів, які можуть допомогти знизити кров'яний тиск, також можуть бути корисні деякі види напоїв.

У цій статті головний редактор більш детально розгляне 7 різних видів напоїв, які можуть допомогти знизити кров'яний тиск.

читайте такожВисокий тиск: лікар порадив доступний овоч проти " тихого вбивці"

1. Томатний сік

Все більше даних свідчить про те, що вживання однієї склянки томатного соку в день може поліпшити здоров'я серця.

У дослідженні 2019 року японські дослідники оцінили вплив вживання в середньому однієї чашки томатного соку в день серед учасників з факторами ризику серцевих захворювань.

Вони прийшли до висновку, що томатний сік покращує систолічний і діастолічний артеріальний тиск, а також холестерин ЛПНЩ. Інші недавні дослідження показали аналогічні результати серед людей з гіпертонією 1 стадії і вагітних жінок.

Щоб уникнути непотрібного натрію, який може мати протилежний ефект на артеріальний тиск, обов'язково купуйте несолоний томатний сік.

2. Буряковий сік

Ці барвисті низькокалорійні овочі не тільки містять безліч корисних для здоров'я вітамінів, мінералів і рослинних сполук, але також можуть допомогти знизити кров'яний тиск.

Буряк багатий дієтичними нітратами-сполукою, яка, як відомо, знижує кров'яний тиск. В огляді в 2017 році дослідники виявили, що ці переваги були сильнішими, ніж ефекти одних нітратів.

Іншими словами, інші корисні для серця з'єднання, ймовірно, теж можуть бути використані.

3. Чорносливовий сік

Вже давно відомо, що сливовий сік допомагає полегшити запор. Але одна з менш відомих переваг соку чорносливу для здоров'я полягає в тому, що він також знижує кров'яний тиск.

Дослідники повідомили про значне зниження артеріального тиску у людей, які їли разову дозу з трьох чорносливів в день. Люди, які їли шість чорносливів на день, зазнали додаткового зниження систолічного артеріального тиску.

Більш того, було виявлено, що дози з трьох і шести чорносливів також знижують рівень холестерину ЛПНЩ.

Щоб скористатися цим ефектом, випийте склянку 100-відсоткового соку чорносливу або зробіть свій власний, змішавши замочений чорнослив.

4. Гранатовий сік

Гранати не тільки багаті поживними речовинами, такими як фолієва кислота і вітамін С, але і мають потужну протизапальну дію. Тому не дивно, що гранатовий сік може сприяти здоровому харчуванню серця.

Огляд літератури восьми рандомізованих контрольованих досліджень у 2016 році показав, що вживання гранатового соку може допомогти знизити як систолічний, так і діастолічний артеріальний тиск.

Вплив на систолічний артеріальний тиск не залежав від того, як довго учасники вживали гранатовий сік і скільки. Дослідники рекомендують щонайменше 240 мілілітрів для зниження діастолічного артеріального тиску.

Якщо ви вирішили додати в свій раціон гранатовий сік, переконайтеся, що це 100-відсотковий сік без додавання цукру.

5. Ягідний сік

Як і гранат, ягоди, особливо чорниця, відомі своїми антиоксидантними властивостями. Однак про їх переваги для серця відомо менше.

В огляді 2020 року повідомляється, що вживання журавлинного або вишневого соку може поліпшити кров'яний тиск.

Дослідники дійшли висновку, що ягоди, ймовірно, корисні для серцево-судинної системи, але необхідно провести додаткові дослідження, щоб прояснити їх роль у запобіганні та контролі серцевих захворювань.

Якщо ви вибираєте куплений в магазині ягідний сік, переконайтеся, що він не містить доданого цукру.

6. Знежирене молоко

Нежирні молочні продукти, такі як знежирене молоко і йогурт, є ключовим компонентом дієтичних стратегій по боротьбі з гіпертонією, науково обгрунтованого набору рекомендацій з профілактики та лікування високого кров'яного тиску.

В огляді літератури 2011 року за участю 45 000 дорослих дослідники вивчили споживання молочних продуктів з низьким і високим вмістом жирів і їх вплив на артеріальний тиск.

Вони прийшли до висновку, що споживання молока з низьким вмістом жиру було пов'язано з більш низьким ризиком високого кров'яного тиску.

Намагайтеся вживати дві-три порції нежирних молочних продуктів в день. Ви можете випити склянку під час їжі або додати його в пластівці або смузі. Знежирене молоко на пару також стане відмінним доповненням до кави.

7. Чай

Що стосується артеріального тиску, не всі чаї однакові. В огляді літератури, проведеному в ході рандомізованих контрольованих досліджень 2014 року, порівнювався вплив споживання чорного і зеленого чаю на артеріальний тиск.

Дослідники повідомили, що тривале вживання обох видів чаю знижує як систолічний, так і діастолічний артеріальний тиск. Однак зниження артеріального тиску було більш значним для зеленого чаю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти