StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Гіпертонія: цей гарячий напій значно знижує високий тиск

1 липня 2021, 22:03
На щастя, високий кров'яний тиск легко оборотний, якщо ви зміните харчування.
Тиск
У метааналіз були включені двадцять чотири випробування за участю 1697 чоловік. / John Campbell / flickr.com

Високий кров'яний тиск - це зазвичай безсимптомний стан, при якому сила тиску крові на стінки артерій постійно занадто висока. З часом цей тиск може привести до звуження ваших артерій-процес, який збільшує ризик серцевих захворювань. На щастя, високий кров'яний тиск легко оборотний, якщо ви зміните харчування.

Дані досліджень на тваринах і спостережень пов'язують споживання зеленого чаю зі зниженням високого кров'яного тиску, хоча результати суперечливі.

Метааналіз, опублікований в журналі Medicine, був спрямований на остаточну оцінку впливу добавок зеленого чаю на заходи контролю артеріального тиску.

читайте такожЦей фрукт допомагає знизити тиск: лікар пояснив, як не звести користь до нуля

У базах даних PubMed, Embase і Cochrane Library з моменту створення до серпня 2019 року проводився електронний пошук всіх відповідних досліджень.

У метааналіз були включені двадцять чотири випробування за участю 1697 чоловік.

Що дізналися дослідники?

Об'єднані результати показали, що зелений чай значно знижує систолічний артеріальний тиск.

Також спостерігалося значне зниження діастолічного артеріального тиску.

Що означають ці числа?

Показник загального артеріального тиску визначається шляхом вимірювання систолічного і діастолічного артеріального тиску.

"Систолічний артеріальний тиск, верхнє число, вимірює силу, з якою серце впливає на стінки артерій кожен раз, коли воно б'ється", - пояснює Клініка Майо.

Діастолічний артеріальний тиск, нижнє число, вимірює силу, з якою серце впливає на стінки артерій між ударами.

У своїх заключних зауваженнях дослідники заявили: "в цілому, зелений чай значно знизив САД (систолічний артеріальний тиск) і ДАД (діастолічний артеріальний тиск) протягом короткострокових випробувань.

Необхідні більш масштабні і довгострокові дослідження для подальшого вивчення впливу добавок зеленого чаю на контроль артеріального тиску і клінічні прояви.

Чим пояснюється цей ефект?

Дослідники виявили, що сполуки, що називаються катехінами, що містяться в зеленому чаї, розслаблюють м'язи, що вистилають кровоносні судини, що може призвести до зниження артеріального тиску.

Вони повідомили про свої відкриття в журналі Cellular Physiology & Biochemistry.

Загальні поради щодо зниження високого кров'яного тискуодна одна з найважливіших заходів проти високого кров'яного тиску-це скорочення споживання солі.

"Дієта з високим вмістом солі порушує природний баланс натрію в організмі", - пояснює група Action on Salt, що займається питаннями солі та її впливу на здоров'я.

"Це змушує тіло утримувати воду, що збільшує тиск, який кров притискає до стінок судин".

Керівництва Великобританії з охорони здоров'я рекомендують вживати менше шести грамів солі в день, що становить приблизно чайну ложку.

"Дієта з низьким вмістом жирів, що включає велику кількість клітковини, таку як цільнозерновий рис, хліб і макаронні вироби, а також велика кількість фруктів і овочів, також допомагає знизити кров'яний тиск", - зазначає NHS.

Тіло здоров'я продовжує: "намагайтеся їсти п'ять порцій фруктів і овочів щодня".

Всього це п'ять порцій фруктів і овочів, а не п'ять порцій кожної.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти