StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чим небезпечне для тіла поїдання яловичої печінки

10 березня 2021, 02:20
Як кажуть дієтологи, яловича печінка - продукт корисний, але його неконтрольоване і постійне вживання загрожує появою проблем в організмі.
Печінка
Чим небезпечне для тіла поїдання яловичої печінки / cheeseslave / Flickr

Яловича печінка як субпродукт часто даремно ігнорується більшістю покупців - адже вона не тільки низькокалорійна, але і багата вітамінами, мікро- і макроелементами. Але, як повідомляє портал Greenpost з посиланням на дієтологів, такою печінкою не можна зловживати під час їжі.

"Наприклад, серце і язик, свинячі або яловичі, багаті високоякісним білком з високим ступенем засвоюваності, а завдяки малому вмісту жиру є низькокалорійними продуктами. Крім цього, таке м'ясо багате і залізом, вітамінами, сполуками хрому, міді, що дозволяє рекомендувати страви з цих продуктів дітям, вагітним і матерям, які годують немовлят молоком", — йдеться в повідомленні.

Але при вживанні яловичої печінки потрібно бути уважним, оскільки жиророзчинні вітаміни, які містяться у великій концентрації в печінці, мають властивість накопичуватися в організмі. Наприклад, надлишок вітаміну А вкрай токсичний і може нашкодити, адже всього в 100 грамах яловичої печінки міститься до дев'яти денних норм такого вітаміну.

Тому вживання телячої печінки рекомендується обмежувати - і жінкам під час вагітності, і чоловікам при вживанні інших продуктів, багатих на вітамін А (в тому числі полівітамінних комплексів, які його містять).

читайте такожЗменшує пошкодження печінки й лікує рак: названий рецепт латте, що продовжує життя

Нагадаємо, раніше Главред повідомляв:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти