StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Потрібно зробити лише 1 рух: як зробити так, щоб речі не електризувались

12 серпня 2024, 20:57оновлено 13 серпня, 17:43
569
Коли одяг електризується, він може прилипати до тіла та викликати невеликі електричні розряди при дотику. Главред з'ясував, як позбутися електрики на речах.
Потрібно зробити лише 1 рух: як зробити так, щоб речі не електризувались
Як зробити так, щоб речі не електризувались - як позбутися статики / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Електризація одягу виникає через накопичення статичної електрики на тканині, що відбувається, коли різні матеріали труться один об одного. Це часто трапляється в сухих умовах або в холодну пору року, коли вологість повітря низька. Про те, як зробити так, щоб одяг не електризувався розповіла імідж-консультант і персональний стиліст Ліндсі Вайнер у відео на YouTube каналі "ehowbeauty".

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, що можна зробити із старого одягу, рекомендуємо наш матеріал: Одягати соромно, а викинути шкода: що можна зробити зі старої дублянки.

Як позбутися статичної електрики на речах

За її словами, один з найпростіших способів позбутися її - просто відкрити вікно.

"Або, якщо ви не хочете цього робити, придбайте зволожувач повітря і додайте вологи в повітря. Часто саме сухе повітря є найбільшим винуватцем виникнення статичної електрики. Отже, це два простих способи позбутися статичної електрики", - розповіла вона.

Що робити, щоб не било струмом від одягу

Крім того, позбутися статичної електрики за допомогою підручних засобів, які є у вдома.

"Наприклад, ви можете взяти дротяну вішалку. Все, що вам потрібно зробити, це взяти довгу сторону вішалки і спустити її вниз по одягу. Продовжуйте це робити, доки всі зачіпки не зникнуть", - радить стиліст.

Дивіться відео про те, як прибрати статичну електрику на одязі:

Що відомо про "eHow"

eHow - це онлайн-довідник з безліччю статей і 170 000 відео, що містять покрокові інструкції. Статті та відео eHow створюються фрілансерами і охоплюють широкий спектр тем, згрупованих в ієрархію категорій. Будь-який користувач eHow може залишати коментарі або відповіді, але тільки автори, з якими укладено контракт, можуть вносити зміни до статей. Дописувачі працюють на позаштатній основі, отримуючи оплату за кожну статтю. eHow часто називають "фермою контенту", повідомляє Вікіпедія.

Тренер зі стилю Сара Райан акцентує увагу на тому, що такий метод дозволяє перенести статичний заряд із одягу на метал вішака

"Тому не використовуйте ці бутафорські вішалки, вони не підійдуть, вони не переносять статичну електрику. Переконайтеся, що це дротяна вішалка, але будьте обережні, щоб не зачепити одяг", - додала вона.

Чим побризкати сукню, якщо немає антистатика

Персональний стиліст Ліндсі Вайнер вказує на те, що для того, щоб позбутись статичної електрики на одязі можна використати звичайний лосьйон.

"Просто візьміть його і нанесіть на ноги. Він не тільки зробить вашу шкіру надзвичайно м'якою, але й діятиме як бар'єр і боротиметься зі зчепленням статичної електрики. Таким же чином ви можете використовувати лак для волосся. Просто збризніть спідницю лаком, і це зніме статичну електрику", - говорить вона.

Інший варіант - зайти у ванну, намочити руки і витерти наелектризований одяг.

"Це також зніме статичну електрику", - резюмувала Ліндсі Вайнер.

Сара Райан підтверджує, що статика з'являється на одязі через брак вологи.

"Як ми знаємо, статичні заряди виникають через нестачу вологи в тканинах, тож якщо збризнути одяг і дати йому трохи часу, щоб він ввібрав її, це зніме статичні заряди з вашого одягу. Дайте йому висохнути, ви ж не хочете виходити на вулицю у вологому одязі, але це теж спрацює", - вказує вона.

Який одяг не електризується

Стиліст зазначає, що натуральні тканини, такі як бавовна або льон, природним чином утримують досить багато води і тому вони менш схильні до утворення статичної електрики.

"Натомість поліестер або суміші поліестеру та синтетичних тканин - стають більш схильними до статичної електризації. Тому моя порада - уникайте цих синтетичних тканин, якщо можете", - резюмувала вона.

Що відомо про Сару Райан

Сара Райан - тренер зі стилю, лауреат багатьох нагород, бізнесвумен. Допомагає жінкам, у яких багато одягу, але немає що вдягнути, вдосконалити свій особистий стиль і набути непохитної впевненості в собі. Її відео та курси переглянули понад півмільйона людей по всьому світу, а в журналі Woman's Way вона була представлена як успішний підприємець, який зробив себе сам.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти