Шмигаль анонсував річний тариф на газ для населення з 1 квітня

7 березня 2021, 17:54
Постачальники запровадять річний продукт на газ, підкреслив прем'єр-міністр.
Газ
Денис Шмигаль розповів про річний тариф на газ / УНІАН

Вже у другому кварталі поточного року українці отримають можливість укладати річні контракти на постачання газу за фіксованою ціною, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Як нагадав він у своєму Facebook, нещодавно відбулася нарада з НКРЕКП і НАК Нафтогаз щодо зобов'язання всіх постачальників ввести річний продукт на газ.

Глава уряду переконаний в тому, що споживачі не повинні щомісяця відстежувати, як змінюються ціни на ринку газу.

"Тому річний продукт, який використовують всі розвинені країни світу, захистить населення від різких коливань цін. У той же час місячна ціна також залишиться, і кожен бажаючий матиме можливість повернутися до такого продукту. Нагадаю, що річний продукт вже був введений Нафтогазом восени минулого року. Тоді сотні тисяч українців змогли укласти контракти на постачання газу за фіксованою ціною 4,70 грн/кубометр", - додав Шмигаль.

читайте такожВ Україні назвали річний тариф на газ для населення з 1 квітня

Раніше заступник глави Офісу президента Юлія Свириденко заявила про те, що фіксована ціна на газ для населення в 6,99 грн за кубомір діятиме до кінця березня.

Тарифи на газ в Україні:

  • 27 січня Кабінет Міністрів України прийняв рішення, що тарифи на опалення та гарячу воду у цьому опалювальному сезоні не будуть рости.
  • 18 січня тариф на газ для населення в Україні знижено: гранична ціна на газ встановлена на рівні 6,99 грн за кубометр. Ця сума вже включає ПДВ і плату за транспортування блакитного палива до внутрішніх точок виходу з ГТС магістральними газопроводами.
  • 13 січня в офісі президента заявили, що держава вирішила встановити ціни на газ для населення нижче ринкових, в результаті чого українці зможуть заощадити до 30% у своїх комунальних платіжках.
  • Глава уряду Денис Шмигаль в середу, 13 січня, заявив, що влада після консультації прийняла рішення впровадити державне регулювання ціни на газ для побутових споживачів і мають намір закріпити її на рівні 6,99 гривні за кубічний метр до кінця опалювального періоду.
  • 11 січня президент України Володимир Зеленський під час енергетичної наради доручив уряду терміново вирішити питання з тарифами на газ для населення.
  • Раніше в Україні прокотилася хвиля протестів через підвищення комунальних тарифів. З 1 січня в Україні почала діяти нова ціна на газ, яку запропонували постачальники газу в рамках відкриття конкурентного ринку газу. Крім того, з 1 січня в Україні почали діяти нові тарифи на транспортування газу.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти