Юристи попередили про новий податок: кого з українців торкнеться

18 лютого 2020, 11:27
За інформацією юристів, новий податок, по всій вірогідності, буде застосований вже в найближчому часі
Деньги, карта
Гроші та банківська картка / УНІАН

Як повідомляють юристи, вже в найближчому майбутньому доходи на банківських картках можуть бути оподатковані.

Як повідомляє портал РБК-Украина, незабаром, якщо громадяни України отримують грошовий переказ на банківську картку, а також подарунки у вигляді нерухомості - від людей, які не є близькими родичами (батьки, чоловік, дружина, діти, у тому числі й усиновлені, рідні брати і сестри, бабусі, дідусі, онуки) до 1 травня 2021-го – всі ці доходи потрібно вказувати в податковій декларації та до 1 серпня сплатити податок. За грошові кошти – 18% податку + півтора відсотка військового збору. Податки на подарунки у вигляді нерухомості або автомобіля буде становити 6,5%.

Податки будуть зніматися у разі, якщо дохід - трудової, від інвестицій, від продажу нерухомості, а також сімейний, державно-соціальний.

відео дня

Нагадаємо, трохи раніше нардеп і голова Комітету з питань енергетики і житлово-комунальних послуг Андрій Герус заявив про те, що чиновники Євросоюзу всерйоз розглядають введення екологічного податку на "брудну" електроенергію, яка імпортується з інших країн. Така міра, як розповів народний обранець, загрожує новим ударом по економіці України. Пізніше колега Геруса по фракції Слуга народу Владлен Неклюдов зареєстрував законопроект під №2295 ввести податок на нікотиновмісні рідини для вейпа і електронних сигарет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти