МОЗ дозволив відкрити ринки: озвучені умови

31 березня 2020, 18:06оновлено 1 квітня 2020, 02:16
Продавці зобов'язані дотримуватися протиепідемічних заходів.
ринок, овочі, фрукти
Ринки будуть працювати за умови дотримання норм / Фото pixabay.com

У Міністерстві охорони здоров'я дозволили в умовах карантину у зв'язку з епідемією коронавіруса працювати продуктовим ринкам при дотриманні низки умов.

У постанові на сайті відомства, яку підписав заступник голови міністерства, головний санлікар країни Віктор Ляшко, зазначено щодо необхідності прийняття заходів проти поширення коронавіруса в місцях торгівлі.

Як наголошується в документі, органи виконавчої влади та місцевого самоврядування повинні забезпечити роботу ринків при знаходженні не більше одного відвідувача на 20 кв. м торгової площі. Ключова умова - забезпечити дотримання в чергах відстані між покупцями не менше 1,5 метра.

читайте також"Ворог уже біля дверей": новий глава МОЗ вперше звернувся до українцівУ виробника харчової продукції повинна бути державна реєстрація. Адміністрація ринку зобов'язана забезпечити засобами індивідуального захисту продавців і покупців. Також йдеться про необхідність дотримання в місцях продажів протиепідемічних заходів.

"Для ринків вихідного дня відстань між місцями торгівлі має становити не менше трьох метрів", – зазначено в постанові.

Як раніше повідомлялося, громадянам України з офіційно підтвердженим інфікуванням коронавірусом відтепер дозволено у разі невідкладної необхідності виходити в аптеки і магазини.

Нагадаємо, більшість українців заявили про фінансові збитки через карантин, пов'язаний із пандемією коронавіруса.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти