Санкції проти Білорусі: у Литві зробили попередження режиму Лукашенка

31 серпня 2020, 21:36
Країни Балтії можуть ввести додаткові обмеження щодо білоруської влади.
Лукашенко
Санкції проти режиму Лукашенка - це тільки перший крок - Лінкявічус / Reuters

Введені Латвією, Литвою та Естонією санкції проти державних діячів режиму Лукашенка є тільки першим кроком у напрямку дій країн Балтії проти правлячого режиму Білорусі.

Про це заявив глава МЗС Литви Лінас Лінкявічус у своєму мікроблозі в Twitter.

За його словами, це рішення, яке обумовлене порушенням виборчого законодавства Білорусі і побиттям протестувальників співробітниками силових структур, це тільки початок.

"Сьогодні Литва за погодженням з Латвією та Естонією ввела санкції проти низки білоруських громадян, у тому числі колишнього президента, відповідальних за цинічну фальсифікацію виборів і жорстоке поводження з народом Білорусі. Цей санкційний пакет - тільки перший крок", - написав дипломат.читайте також"Щире розчарування": у Лукашенка відреагували на балтійські санкції

Нагадаємо, в понеділок, 31 серпня, Литва, Латвія і Естонія ввели санкції проти 30 білоруських політиків і чиновників, включаючи обраного за версією ЦВК Білорусі президента Олександра Лукашенка і його сина Віктора Лукашенка. Особам з санкційного списку заборонили в'їзд на території країн Балтії.

Тим часом, як стверджують засоби масової інформації, у Євросоюзі також приготувалися до введення низки обмежень проти режиму Лукашенка. Посли країн ЄС можуть схвалити санкції вже наступного тижня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти