Путін відкрито визнав, що росіяни стали гірше жити, і з цим пов'язав протести

14 лютого 2021, 11:47
Ситуацію з Навальним використовують зараз, коли в Росії виникає втома у людей, накопичене роздратування і невдоволення, сказав глава Кремля.
Путина
Путін відкрито визнав, що росіяни стали гірше жити, і з цим пов'язав протести / Reuters

У Росії людям стало гірше жити, чим скористалися вороги і саме в цей момент залучили у своїх інтересах опозиційного політика Олексія Навального, заявив глава Кремля Володимир Путін.

"Що не кажи: пандемія, не пандемія, ось гірше жити... Хто винен? Начальство. Ну, така участь начальства, тут вже нічого не поробиш... І, звичайно, цим намагаються користуватися і в Європі, і в інших країнах, і в самих Штатах. Цією ситуацією користуються протиборчі сили. І у нас цим теж намагаються скористатися. І скористалися! Ну звичайно, а як же! На це і розрахунок", - сказав Путін на зустрічі з редакторами російських ЗМІ, його цитує РИА Новости.

Говорячи про масові акції протесту, Путін розтлумачив, що ситуацію з Навальним "використовують саме зараз, саме тоді, коли у всіх країнах світу, в тому числі у нас, виникає втома у людей, виникає накопичене роздратування, виникає невдоволення, в тому числі стосовно умов, в яких вони живуть, рівнем своїх доходів".

Глава Кремля підкреслив, що опоненти Росії давно використовують у своїх цілях амбітних і спраглих влади людей.

"Споконвіку це завжди було, з часів царя гороха, в нашій новітній історії, в більш віддаленій, в період підготовки і ведення Першої світової війни", - сказав Путін.

Він додав, що не бачить у цій ситуації нічого нового.

"Амбіцій багато, енергії багато, бажання заробити якомога більше грошей, прорватися до влади... І все це просто найактивнішим чином використовується", - зазначив Путін.

Ситуація з Навальним - про що йшлося раніше:

  • 18 січня російського опозиціонера Олексія Навального заарештував Хімкінський міський суд на 30 діб. Його заарештували наступного дня після повернення до Росії і затримання в аеропорту Шереметьєво.
  • Того ж дня Навальний записав відеозвернення, в якому піддав критиці російську владу і закликав росіян вийти на мітинги на його підтримку.
  • Масштабні мітинги в Росії пройшли 23 січня і 31 січня. Люди в різних містах вийшли на вулиці, щоб підтримати заарештованого після повернення з Німеччини опозиціонера Олексія Навального. На акціях протесту у Росії було затримано тисячі людей.
  • 2 лютого Симоновський районний суд міста Москви виніс вирок Олексію Навальному про заміну йому умовного терміну на реальний у справі компанії Ів Роше - політика засуджено на 3,5 роки. Суд врахував час його перебування під домашнім арештом, унаслідок чого Навального мають намір відправити до колонії на 2,8 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти