"Переплутав війни": у Росії школяр ткнув Путіна обличчям в історичну помилку

1 вересня 2021, 14:49оновлено 2 вересня 2021, 09:56
Російський лідер, виступаючи перед школярами, допустив грубу фактичну помилку – переплутав військові конфлікти XVIII століття. На що йому школяр і вказав.
Володимир Путін
Володимир Путін / Reuters

Президент РФ Володимир Путін, виступаючи в російській глибинці, місті Владивосток зустрівся на Всеросійському уроці до Дня знань з учнями ліцеїв, гімназій і шкіл, які перемогли в різних конкурсах і олімпіадах. Про це повідомляє портал Московської Комсомолець.

Російський лідер допустив грубу фактичну помилку - переплутав військові конфлікти XVIII століття: Семирічну війну (між Пруссією, Російською імперією, Францією і Англією) з Північною (в якій воювали Російська імперія і Швеція).

На помилку главі держави вказав учень з віддаленого російського міста Воркута Никанор Толстих.

"Чого Петро I (останній російський цар і перший російський імператор з династії Романових – Главред) вчинив у Семирічну війну? Чого він зі шведами воював? І взагалі, битва під Полтавою, ось ви уявляєте, де Швеція і де Полтава? А вирішальна битва між арміями Петра I і Карла XII (король Швеції – Главред) відбулася під Полтавою", - сказав Путін.

Хлопчик зазначив, що президент РФ переплутав Семирічну війну з Північною. Путін подякував школяру і продовжив говорить.

читайте такожЕкоцид російською: навіщо Путін дав вказівку відкрити справу проти України

Нагадаємо, раніше обернулося конфузом водохресне купання глави РФ Володимира Путіна.

Для російського лідера занурюватися в Йордань на Хрещення Господнє стало вже традицією. Однак цього року президент Росії схибив під час пірнань – і почав хреститися зліва направо, що чітко видно на відео водохресних купань Путіна.

Рівно так, як належить в католицькій традиції, а не в православній (а президент РФ неодноразово підкреслював, що належить саме до цієї конфесії).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти