21 мільйон євро на презервативи: влада Франції "засипле" дівчат безкоштовними контрацептивами

11 вересня 2021, 01:55
Держава має намір допомогти молодим людям, які перебувають у скрутному фінансовому стані.
Презерватив
Презервативи для француженок стануть безкоштовними / Molbuk

Француженки віком до 25 років з 1 січня прийдешнього року отримуватимуть подарунки від влади країни. Їм даруватимуть безкоштовні контрацептиви.

Це буде державна допомога за рахунок медичного страхування, повідомляє RFI з посиланням на міністра охорони здоров'я Франції Олів'є Верана.

За його словами, гормональні контрацептиви і всі пов'язані з ними медичні послуги і тести будуть безкоштовними для дівчат у віці до 25 років. Щорічно держава виділятиме на ці потреби 21 мільйон євро.

відео дня

Своє рішення влада Франції аргументує скороченням використання контрацептивів "серед певного числа молодих жінок". Така тенденція склалася через фінансові труднощі.

А ось з 25 років, за твердженням Верана, "молодь, як правило, вже набуває фінансової незалежності".

Відомо, що це не перше подібне рішення влади Франції. Ще з 2013 року контрацептиви стали безкоштовними для французьких дівчаток від 15-18 років. Що призвело до скорочення абортів з 9,5 до 6 випадків на тисячу осіб.

Потім, минулого року, контрацепція стала безкоштовною для всіх неповнолітніх.

читайте такожШість ознак того, що пора закінчувати прийом протизаплідних таблетокРаніше Главред писав, що гормональні контрацептиви можуть трохи підвищити ризик розвитку раку грудей. Це може варіюватися в залежності від типу контрацепції, яка використовується.

Однак переваги протизаплідних засобів часто переважують ризики. Наприклад, гормональні протизаплідні засоби можуть запобігти небажаній вагітності та захистити від інших видів раку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти