Схема на 2 млн дол. щорічно: ексректор "складав" іспити студентам-медикам

11 лютого 2021, 08:11
Замість "клієнта" на іспити КРОК приходили викладачі та студенти-відмінники.
Студент
У медвузах Києва діяла шахрайська схема зі складання іспитів / УНІАН

У Київській області колишній ректор одного з медичних вузів організував шахрайську схему. Він допомагав студентами-медикам пройти зовнішнє незалежне оцінювання професійної компетентності КРОК.

Ексректор, ім'я якого не називається, мав широке коло знайомств у Міністерстві охорони здоров'я та державній організації Центр тестування. Разом з двома помічниками він продавав успішну здачу іспиту та отримання сертифікату. За свої послуги шахраї брали від трьох тисяч доларів, повідомляє Офіс генпрокурора.

Отримавши "замовлення", він пропонував викладачам і студентам-відмінникам за 500 доларів скласти іспит замість клієнта. Шахраї міняли фотографію в паспорті, і та людина йшла з ним на іспит.

відео дня

"Наразі встановлено низку епізодів складання іспиту за підробленими паспортами та понад 60 випадків неправомірного отримання сертифікатів про успішне проходження тестів за вказаною шахрайською схемою. Щорічний прибуток від такої діяльності становив близько двох мільйонів доларів", - йдеться у повідомленні.

Схема на 2 млн дол. щорічно: ексректор 'складав' іспити студентам-медикам
gp.gov.ua

Під час обшуків виявлено та вилучено екзаменаційні роботи підставних студентів, документацію про проведення іспитів, паспорти з явними ознаками підробки, гроші, бланки сертифікатів про успішне проходження іспиту тощо.

Вирішується питання про повідомлення про підозру трьом особам.

Схема на 2 млн дол. щорічно: ексректор 'складав' іспити студентам-медикам
gp.gov.ua
Схема на 2 млн дол. щорічно: ексректор 'складав' іспити студентам-медикам
gp.gov.ua

Довідка. КРОК - система ліцензійних інтегрованих іспитів. Три етапи тестування призначені для визначення відповідності показників медичної освіти державним стандартам та встановлення професійної компетенції медпрацівників. У разі нездачі кроку студенти-медики не можуть продовжувати навчання і відраховуються з навчального закладу.

Нагадаємо:

  • В Інституті комп'ютерних наук Національного університету Львівська політехніка студентам під час контрольних показують порнографічні зображення.
  • Випускниця інституту Наталія Кондратів розповіла, що порнографічні зображення показували студентам, яким ще не виповнилося 18 років, причому відверті фото в контрольних використовуються вже впродовж декількох років.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти