"Променергообладнання": протипожежної техніки для потреб України забагато не буває

8 грудня 2023, 14:41
86

Українська компанія "Променергообладнання", власником якої є Андрій Заліський, поставляє сучасну пожежну техніку для потреб України.

Автодрабина — відомий усім інструмент пожежників. Разом із червоною машиною це чи не перше, що згадуєш, коли йдеться про ДСНС. Та чи багато з нас замислювались над тим, якими мають бути сучасні автодрабини, щоб не втрачати ефективності в містах із щільною забудовою, висотність якої постійно зростає? Додатковим фактором актуалізації питання стала війна — з її обстрілами й пожежами, а отже з постійною потребою в техніці, яка здатна витримати колосальні навантаження. Українська компанія "Променергообладнання" допомагає державі вирішити це питання завдяки поставкам сучасних автодрабин від світових лідерів галузі.

Поставки партнерів та потреби ДСНС

Після початку повномасштабної війни потреби ДСНС у сучасній техніці значно збільшились. Ракетні удари та атаки іранських дронів-камікадзе збільшують ризики пожеж, а отже й навантаження на аварійно-рятувальні служби. У відповідь на нові виклики, західні партнери України інтенсифікували поставки техніки в форматі міжнародної гуманітарної допомоги. Проте темпи та масштаби такої допомоги не відповідають потребам. Тим більше, що техніку також цілеспрямовано знищують війська країни-агресора — на жаль, є багато випадків навмисних ударів по частинам ДСНС або під час проведення аварійно-рятувальних операцій на Харківщині, Донеччині, Херсонщині, в інших регіонах країни.

Компанія "Променергообладнання" https://glavnoe.in.ua/news/promenerhooobladnannya-dopomahaye-krayini-v-onovlenni-tehniky-i-proponuye-efektyvni-rishennya ще з середини 2000-них років спеціалізується на поставках аварійно-рятувальної та протипожежної техніки в Україну. За оцінками експертів, в нинішніх умовах Україна має щороку закуповувати не менше 20–30 одиниць протипожежної техніки, щоб протягом наступних кількох років досягти нарешті повного переукомплектовування всіх підрозділів у всіх областях країни. При цьому це має бути якісна, сертифікована техніка, адже ще в 2018 році Україна ратифікувала сертифікаційні норми ЄС щодо протипожежної та аварійно-рятувальної техніки.

Відповідно до цих вимог, можна використовувати тільки такі автодрабини, що успішно пройшли європейські тести й випробування та мають необхідні сертифікати. Фактично, на глобальному рівні існує лише до десяти компаній, які здатні виробляти техніку такого рівня якості. Найбільш відомі серед них: Bronto, Rosenbauеr та Magirus. Автодрабини останнього зі згаданих виробників наразі активно поставляються в Україну.

Виробник з історією

Німецька Magirus — одна з тих компаній, які є буквально символом галузі. Саме Magirus першою в історії започаткувала виробництво автодрабин для пожежних авто. Це понад 160 років досвіду в галузі, а ще — півтора століття інновацій, адже в професійному середовищі компанія відома тим, що ніколи не зупиняє пошуки й завжди сміливо впроваджує нові рішення, щоб зробити свій продукт досконалим.

Під час війни в Україну активно постачають автодрабини цього виробника. Причин тому багато: Magirus – це неперевершена якість, сучасні технології. А також компанія врахувала побажання української сторони щодо особливостей конструкції та була готова швидко зробити й поставити продукцію в необхідній кількості. Особливість цього ринку — неможливо приїхати кудись на склад і просто забрати замовлення. Все контрактується й виробляється поступово, тому так важливо, що Magirus пішли на зустріч, адаптували свої графіки, щоб допомогти в критичний момент Україні.

Автодрабини цього виробника — це техніка, яка розрахована на висотну роботу в умовах щільної забудови. Автодрабина розкривається за лічені секунди, при цьому електронне обладнання розраховує необхідний кут висування опор. Ці опори допомагають ефективно виконувати завдання в невеликих просторах, що особливо актуально в умовах щільної забудови, де часто простір між будинками заставлений автівками. Електроніка також відповідає за точність: завдяки пульту керування безпосередньо в люльці пожежники можуть подати її на потрібну відстань з точністю до сантиметра. Крім того, ще один пульт у кабіні дозволяє керувати гасінням пожежі на висоті без залучення рятувальників. Зменшення ризиків для пожежників у нинішніх умовах важко переоцінити.

До речі, питання автономної роботи й зменшення ризиків для рятувальників ТОВ "Променергообладнання" https://dosye.info/%D0%A2%D0%9E%D0%92_%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%BE%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D1%8F вирішує не тільки за допомогою поставок сучасних автодрабин. Ще одна важлива поставка з лінійки техніки Magirus — роботи для дистанційного пожежогасіння. Протягом 2023 року компанія передала підрозділам ДСНС кілька тактичних роботизованих комплексів, які використовуються для гасіння складних пожеж на промислових об’єктах, або в будівлях чи транспортних засобах, де знаходяться небезпечні речовини. Роботи вже довели свою дієвість під час гасіння масштабних пожеж та зберегли життя пожежникам, що є головним пріоритетом. Один із таких роботів був переданий в якості гуманітарної допомоги Борисполю, його також використовували в Києві під час гасіння пожеж, викликаних ракетним терором рф взимку 2022—2023 років.

Ще одна важлива перевага співпраці з Magirus — навчання. Компанія не просто передає техніку, але допомагає з підготовкою фахівців. На базі заводу вже багато років функціонує Пожежна академія, що знаходиться в Ульмі (Німеччина). Якісне навчання істотно збільшує ефективність використання техніки, а також зменшує ризики поломок через неправильне використання. Представники виробника навчають користуватись саме тими зразками техніки, які рятувальники будуть використовувати в Україні, щоб продемонструвати всі особливості та переваги функціоналу кожної моделі. Так, в Ульмі на сьогодні вже побували сім груп українських фахівців, кожна з яких пройшла тижневий тренінг на тому обладнанні, з яким надалі працює в Україні. Такі курси для українських рятівників організовує компанія "Променергообладнання".

Досвід та перспективи

"Променергообладнання" вже давно й успішно постачає техніку ДСНС. Щоправда до повномасштабної війни фокус був більше на аварійно-рятувальному обладнанні для порятунку в умовах ДТП. Тоді центральним постачальником був ще один лідер галузі — компанія WEBER-Hydraulik GmbH. "Променергообладнання" також забезпечувала навчання українських рятувальників у академії WEBER Rescue: було організовано понад сім інтенсивних курсів, а крім безпосередньо практиків підготовку проходили й інструктори, що дозволяло надалі ефективно передавати досвід в Україні.

Загалом "Променергообладнання" працює ще з "нульових". Директор компанії — Андрій Заліський починав діяльність у компанії "Тітал", яка спеціалізується на пожежній та аварійно-рятувальній техніці ще з перших років Незалежності й продовжує діяти зараз. Саме там, під час роботи на посаді менеджера протягом 5 років (2003—2008) Заліський отримав знання галузі й розуміння потреб ринку. Цей досвід пізніше допоміг йому вже в ТОВ "Променергообладнання", яке поступово зайняло вищі сходинки серед вітчизняних постачальників аварійно-рятувальної та протипожежної техніки.

Показово, що проєкти ТОВ "Променергообладнання" не просто допомагали рятувальникам оновити техніку, а подекуди дозволяли цілком змінити методику роботи. Яскравий приклад — закупівля інноваційних, сучасних пожежних стволів. Нова техніка дозволила відійти від застарілих неекономічних методів гасіння пожеж великими обсягами води під великим тиском, що в багатоповерхових будинках призводило до залиття більшості поверхів. Натомість нова техніка дозволила розпилювати воду точково, що наносить менше шкоди й ефективніше гасить пожежу.

Протягом 2015—2018 років команда "Променергообладнання" реалізувала масштабний проєкт поставок сучасного обладнання WEBER-Hydraulik. Спочатку техніка постачалась для українського виробника "Пожмашина", а надалі також і для іншої вітчизняної компанії — "Валідус спецавто". Як результат, передове аварійно-рятувальне обладнання WEBER-Hydraulik отримали близько 700 пожежних машин.

Сьогодні "Променергообладнання" займається не тільки поставками, але й сервісним обслуговуванням техніки. Це особливо важливо в умовах високих навантажень на техніку через війну та потреби оперативно усувати всі ушкодження. Компанія забезпечує гарантійне обслуговування автодрабин Magirus довжиною від 32 до 55 метрів, які отримують підрозділи ДСНС, а також проводить інспекцію, налаштовує та запускає в роботу всю передану продукцію.

Серед партнерів ТОВ "Променергообладнання" компанії-лідери з різних куточків світу: CRISTANINI S.p.A., Fireco S.r.l. та SICOR з Італії, Gollmer & Hummel GmbH, Magirus GmbH, MUNK GmbH і Wilhelm Barth GmbH & CoKG з Німеччини, MACTRONIC Group з Польщі, Delta Fire Ltd з Великобританії, Protek з Тайваню та PARATECH EUROPE з США. Крім того, команда ТОВ "Променергообладнання" кілька разів була названа кращим ділером WEBER-Hydraulik GmbH (WEBER Rescue), а в 2022—2023 роках також і кращим партнером Magirus.

Коли передаємо техніку - це завжди подія, бачимо інтерес рятувальників, їхнє бажання працювати на сучасних, передових машинах. Фахівці розуміють, що техніка допоможе їм краще рятувати українців, а тому зацікавлені у новому обладнанні й нових можливостях. Для нас дуже важливо допомогти країні та рятувальним службам у критичний момент, — коментує директор "Променергообладнання" Андрій Заліський. — Тому тримаємо курс на поставки нових пожежних автодрабин, нових роботизованих систем пожежогасіння, які вже проявили себе надійними помічниками під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти