Ніцой пояснила, чому Росія постійно намагається привласнити історію України

27 серпня 2021, 13:00оновлено 27 серпня 2021, 13:55
Лариса Ніцой категорично переконана - росіяни витрачають величезну кількість сил і грошей, щоб повністю і остаточно привласнити собі українську історію.
Ніцой
Ларис Ніцой / УНІАН

Нинішня Росія (вона ж - Московія) до хрещення Русі князем Володимиром Святославичем не має ніякого відношення. І росіяни намагаються "примазатися" до давньої історії України. під час чату на Главреді письменниця, педагог і громадський діяч Лариса Ніцой.

"Це жахливо. І через це також Росію треба називати Московією. Коли у нас відбувалося хрещення Русі, Московії ще й близько не було, московити ще не народилися тоді, Земля ще навіть вагітною ними не була. Тому Московія до хрещення Русі не має ніякого відношення. Але, присвоївши нашу історію і нашу назву, вони - нібито ми. Всі крадуть у нас і примазуються до нашої історії", - сказала вона.

Ніцой категорично переконана - росіяни витрачають величезну кількість сил і грошей, щоб привласнити собі українську історію.

відео дня

"Колись я зробила для себе шалене відкриття: московити хочуть бути нами, тому вони знищують нас і говорять нам, що ми – ніхто. Вони хочуть бути спадкоємцями нашої історії, нашої землі, нашої культурної спадщини. Вони хочуть бути спадкоємцями тієї праісторії, про яку ми не пам'ятаємо. А вони знають, і їх вчені над цим працюють. Це українська наука не фінансується, це наші вчені не їздять по світу, не збирають першоджерела. Ми отримуємо щось тільки тоді, коли іноземці мимохідь щось відкриють і скажуть: "О, українці, так це ж ви! Нате подивіться". Це повинні робити наші вчені, але ні - спеціально нам не дають фінансування, спеціально нашу науку скорочують, спеціально наші вчені в Національній академії наук працюють тільки три дні на тиждень, тому що їм недоплачують. Це робиться спеціально, щоб ми не могли копнути глибше", ‒ підсумувала вона.

читайте такожЛариса Ніцой: коли хрестили Русь, Московії ще й близько не було, Земля навіть вагітною нею не була

Нагадаємо, раніше Лариса Ніцой обурилася тим, що в Україні ні в яку не хочуть відмовлятися від російської мови і дала йому нову назву - "московський". За її словами, така назва є історично правильною.

"Я називаю цю мову Московською і це правильна її назва. Закликаю всіх називати Росію Московією, їх історичною назвою. Тому що російська мова - наша назва, у нас вкрадений", – сказала вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти