Незаконно утримували і катували людей: під Києвом викрили псевдоцентр реабілітації

21 березня 2021, 19:11
Копи виявили "реабілітаційний центр" після того, як на вулиці троє невідомих зв'язали чоловіка і силою заштовхали в автомобіль.
Незаконно утримували і катували людей: під Києвом викрили псевдоцентр реабілітації
У псевдоцентрі утримували кілька десятків людей / Фото kv.npu.gov.ua

У Київській області правоохоронці викрили "реабілітаційний центр", в якому знущалися з людей.

Поліцейські виявили псевдоцентр після того, як на вулиці троє невідомих зв'язали чоловіка і силою заштовхали в автомобіль. Про це йдеться в повідомленні пресцентру Нацполіції.

Копи встановили місцезнаходження автомобіля, на якому викрали потерпілого. За цією адресою в селі Петропавлівська Борщагівка знаходився один з реабілітаційних центрів. У ньому незаконно утримувалися з невідомих причин кілька десятків людей, більшість з яких не страждають ані алкогольною, ані наркотичною залежністю.

відео дня

Люди жили в суворих умовах, на вікнах були встановлені решітки, а виходити на вулицю категорично заборонялося. Крім того, жителі центру піддавалися тортурам.

До створення псевдоцентру причетні шість осіб. Вони укладали договори з родичами наркозалежних, отримували великі гроші за їхнє лікування, а в реальності лікування вони не проводили.

Затримано п'ятеро співробітників реабілітаційного псевдоцентру. Наразі правоохоронці розшукують шостого фігуранта події та встановлюють інших осіб, причетних до скоєння даного правопорушення.

Порушено кримінальне провадження за ч.2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України. Винним загрожує покарання у вигляді обмеження волі на термін до п'яти років або позбавлення волі на той самий темін. Вирішується питання про оголошення підозри затриманим. Запобіжний захід обере суд.

Нагадаємо:

  • У січні в Харкові в двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі.
  • На місці пожежі були виявлені тіла 15 осіб, 9 осіб врятували з вогню.
  • У затриманого власника на ділянці були розташовані одразу два будинки. На будівлю, в якій функціонував пансіонат для літніх людей, були відсутні документи на введення в експлуатацію.
  • У другій будівлі діяв так званий "реабілітаційний центр"для алко - і наркозалежних.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти