Концерн Антонов випустив перший літак без деталей РФ

31 серпня 2020, 22:05оновлено 31 серпня 2020, 22:45
Додаткове обладнання підприємство отримало з США.
Антонов
Антонов випустив літак без російських деталей / Фото: Reuters

Державне авіабудівне підприємство Антонов відчиталося про випуск планера першого серійного транспортного літака Ан-178 без російських комплектуючих.

"Це перший літак, що складається без єдиної російської деталі. Нас звинувачують в тому, що кілька років ми не випускали серійні літаки. Але з початком військової російської агресії в 2014 році ми втратили не тільки ринок збуту, а й ринок постачання важливих компонентів. Деякий час зайняло імпортозаміщення і пошук нових постачальників", - в інтерв'ю Укрінформу повідомив президент ДП Антонов Олександр Лось.

За словами керівника підприємства, 2/3 обладнання завезли з США, а інші комплектуючі вітчизняного виробництва.

відео дня

"Причому проектну роботу по заміщенню російських комплектуючих ми провели за свій рахунок. Насправді широка міжнародна кооперація передбачалася ще в 2010-2011 роках при розробці проекту Ан-178. У 2015-2016 роках ми просто продовжили цю планомірну роботу", — сказав Лось.

Як відомо, завод Антонов входить до держконцерну Укроборонпром.

читайте такожКатастрофа літака МАУ: Іран оприлюднив дані чорних скриньокЯк раніше повідомлялося, у Кремлі прокоментували ситуацію з повним переходом на українську мову навчання в українських школах.

Нагадаємо, з нового навчального року в 2020 році для учнів з 5 класу і старше 80% матеріалу читатиметься українською мовою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти