Членство України в ЄС: Зеленський зробив важливу заяву

14 жовтня 2020, 07:41
Президент хоче, щоби Україну запрошували до Євросоюзу і щоби країна була на однаковому рівні з іншими державами-членами.
Володимир Зеленський
Ментально українці - це вже європейці, вважає Зеленський / Фото president.gov.ua

Україна повинна не просто стати членом Європейського Союзу, а бути рівноправним учасником об'єднання європейських держав.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у спільному з президентом Польщі Анджеєм Дудою інтерв'ю українським та польським журналістам.

"Для мене найголовніше, щоби Україна не лише була членом ЄС. Для мене важливо, щоби Україна була рівноправним членом. Я хочу, щоби Україну запрошували в ЄС. Ми хочемо бути за цим столом переговорів і цінностей на однаковому рівні та з однаковим статусом. І ми робимо все, щоби бути рівноправними партнерами", - сказав Зеленський.

Глава держави додав, що ментально українці - це вже європейці.

"Немає такого народу, як європейці. І якщо якась країна бажає бути в Євросоюзі, вона обов'язково буде", - зазначив Зеленський.

Він також нагадав, що для членства в Євросоюзі країни, які прагнуть до нього приєднатися, повинні виконати чимало умов.

"Багато чого повинна зробити країна, щоби стати членом ЄС. Це і незалежна антикорупційна політика, і привабливий інвестиційний клімат, і, до речі, інфраструктура, яку ми активно будуємо", - сказав Зеленський.

Президент Польщі Анджей Дуда у свою чергу зазначив, що Варшава завжди підтримувала європейські прагнення України.

"Україна завжди була в Європі, а питання приналежності до ЄС - це питання політичного характеру, і це вимагає змін і багатьох реформ, які повинні бути проведені в Україні", - сказав він.

"Україна йде в ЄС, а ми її на цьому шляху підтримуємо, і доказом цього є мій візит", - сказав Дуда.

Нагадаємо:

  • 11 жовтня президент Польщі Анджей Дуда прибув в Україну. 13 жовтня він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським і обговорив економічне співробітництво між країнами.
  • Президенти України та Польщі Володимир Зеленський і Анджей Дуда в спільному комюніке заявили, що офіційна Варшава вкрай зацікавлена у взаємодії з офіційним Києвом в рамках міжнародної платформи з деокупації Криму.
  • Крім того, президент Польщі Анджей Дуда назвав головну умову припинення війни на Донбасі - це отримання Україною повного контролю над своїми законними кордонами. І виконання цієї умови має вимагати все міжнародне співтовариство, вважає лідер Польщі.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти