Що можна зробити із старих картонних коробок: цікава ідея для саду

16 жовтня 2024, 10:23
754
Старі картонні короби викидати більше не потрібно - експерт з садівництва Джозеф Кларк поділився корисною ідеєю для саду.
Що можна зробити із старих картонних коробок: цікава ідея для саду
Що зробити із старими картонними коробками - цікава ідея для саду / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Експерт з садівництва Джозеф Кларк розповів, як легко переробити картонні коробки на нові горщики для рослин. У своєму відео в Instagram Джозеф показав простий спосіб: для цього потрібна лише стара коробка, трохи води і бляшанка.

Крім того, ці горщики можна прикрасити, щоб вони гармоніювали з кольоровою гамою вашого саду або навіть із самими рослинами, передає Mirror.

"Це займає близько п'яти хвилин і, чесно кажучи, немає нічого простішого. Просто замочіть картон приблизно на 10 хвилин, потім наріжте його на смужки шириною близько 13 см і скрутіть за допомогою банки або бляшанки. Бажано видалити всі паперові етикетки, оскільки вони прилипнуть до мокрого картону", - пояснив Джозеф.

відео дня

Він радить спочатку видалити весь пластик із коробки, а потім замочити її у воді на 10 хвилин. Після цього вийміть коробку і наріжте на смужки, якими обмотайте бляшанку, поки картон ще вологий.

Також важливо обгорнути картон навколо дна банки та щільно притиснути, перш ніж закріпити еластичною стрічкою для фіксації.

Дивіться відео про те, що можна зробити із старих картонних коробок:

Джозеф рекомендує залишити це в теплому місці для висихання, і через деякий час ви отримаєте ідеально сформовані екологічно чисті горщики для рослин, готові для використання.

Цей метод допомагає ефективно використовувати картонні коробки, які інакше пішли б на сміття.

"Дайте їм висохнути, і коли вони повністю висохнуть, з них вийдуть надзвичайно міцні маленькі горщики для посадки. Я думаю, що міцність цих горщиків може вас здивувати", - додає він.

Проте експерт застерігає від надмірного зволоження насіння, оскільки це може призвести його розпадання на частини.

"Висаджуйте їх цілими, і це не тільки допоможе уникнути пошкодження коріння, але й зміцнить ваш ґрунт, оскільки картон є життєво важливим інгредієнтом компосту", - резюмував експерт з садівництва Джозеф Кларк.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти