StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Коли в 2021 році починаються Єврейські купки і наскільки похолодає

22 березня 2021, 19:59
Коли починаються Єврейські купки в 2021 році і що це за явище – з'ясував Главред.
Єврейські купки 2021 що це і коли вони принесуть холод
Єврейські купки 2021 - що це і коли вони принесуть холод / 1zoom.ru

Період напередодні і безпосередньо святкування єврейської Пасхи (Песаха) називають в народі Єврейські купки. В цей час різко змінюється погода: приходить похолодання, починаються заморозки, посилюється вітер, йдуть дощі (а то і сніг) – чому навіть є наукове пояснення.

Коли починаються Єврейські купки в 2021 році і що це за явище, якою буде погода в березні 2021 в Україні, якщо вірити прикметам, і чому так називається похолодання перед Великоднем - з'ясував Главред.

читайте такожЯкого числа відзначаються католицька і православна Пасха і Песах в 2021 році

Коли в 2021 році починаються Єврейські купки

Єврейські купки - це приблизно тиждень до Песаха і тиждень самого святкування. Сам Песах 2021 проходить з 27 березня по 4 квітня. Значить, Єврейські купки в 2021 році припали на кінець березня і завершаться напочатку квітня.

читайте такожСвято Теплого Олекси 2021: дата і прикметиТаким чином - враховуючи ще й нинішню синоптичну ситуацію - раніше середини квітня стійкого тепла українцям очікувати не варто.

Є ще й осінні Єврейські купки - перед святом Суккот: у 2021 році той пройде з 20 по 27 вересня.

У чому відмінність між Песахом і Великоднем, коли і як святкується єврейський Великдень в 2021 році - читайте в нашому матеріалі Єврейська Пасха або Песах 2021: що і коли святкують іудеї.

Чому Єврейські купки так називаються

"Купками" (ще іноді кажуть" Єврейські купини") явище назвали якраз через стрибки погоди - від тепла до холодів і навпаки.

Ще один варіант пояснення: слово "купки" тут означає купчасті хмари, з яких на землю і проливаються часті дощі в цей період.

читайте такожЯкі вихідні на Великдень та День Перемоги у 2021 році приготувала Україна

Чому на Єврейські купки холоднішає

Дата єврейської Пасхи (також, як католицької та православної) завжди плаваюча. Зокрема, святкування Песаха припадає на перший повний місяць після весняного рівнодення. Тому похолодання перед єврейським Великоднем вчені пов'язують із зростанням атмосферного тиску під час повного місяця – що і обумовлює приплив холодного фронту і опадів.

Погода в Україні в березні 2021

За даними Gismeteo, дощі з мокрим снігом в Україні можливі навіть у 20-х числах березня. А ресурс Meteoprog на 20-21 березня прогнозує денні заморозки в Україні.

Раніше синоптик розповів, якою буде погода на Великдень в Україні. Теплі градуси не порадують українців навіть на початку квітня, заявив народний синоптик Леонід Горбань.

Єврейські купки: прикмети

  • Єврейські купки - час різкого і неприємного похолодання.
  • У народі вірять, що у період Єврейських купок вода псується, тому фільтрувати і кип'ятити її потрібно особливо ретельно.
  • Купчасті хмари вранці на небі зібралися - до вечора дощу чекай.
  • Євреї сприймають дощі в цей час як добрий знак: чим більш дощова погода – тим більше багатства принесе новий рік. Для залучення багатства навіть прийнято гуляти під дощем і вмивати обличчя дощовими краплями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти