Зеленський за два роки при владі створив реаліті-шоу

4 квітня 2021, 10:15
Зеленський створює симулякри і ілюзії. Та до людей скоро дійде, що їх обманули і Зеленському доведеться або тікати з країни, або змиритися з падінням його рейтингу.
Зеленський за два роки при владі створив реаліті-шоу
Аби втримати рейтинги, Зеленському і його команді треба починати реальну роботу / УНІАН

Майже два роки минуло з моменту, коли Зеленського оголосили переможцем на виборах президента. Тоді він отримав неймовірну іраціональну підтримку, бо чим менше людина відповідала займаній посаді, тим більше людей за неї голосували. У тому довжелезному списку кандидатів гіршим за профпридатністю до президенства був хіба що Ілля Кива. І так дивно, що досі він ще утримує четверту частину від свого результату, бо те, що він зробив за цей час вже давно б мало все обнулити.

Будучи президентом, він зумів створити продовження реаліті-шоу. Адже в країні фактично нічого не створюється – якщо будується чи закуповується, то, щонайменше, втричі дорожче. Тобто за його президенства усе розкрадається ще більше, ніж раніше, але це подається так, що досі лишається достатня кількість людей, яка ним захоплюється.

Збереження ним першого місця у рейтингах – це ще одне його досягнення. Бо за будь-якого з попередніх президентів, подібне зростання тарифів, яке відбувається зараз, викликало гучні скандали, а за Зеленського це подали так, що винні усі, але не він.

відео дня

читайте такожЗеленський вичерпав ресурси для зростання свого рейтингуЗ війною на Донбасі також повний провал, бо Путін витирає об нього ноги і залякує Зеленського, на що той навіть нічого не може відповісти. Ба більше, Зеленському поки все сходить з рук – одна частина публіки сприймає його слова і дії "на ура", а інша – як саме собою зрозуміле (хоча за інших президентів вже б давно почався Майдан).

Загалом досягнень небагато:

  1. Нарешті ліквідували стихійний ринок гральних автоматів (хоча натомість ухвалили закон про казино біля готелів);
  2. Зрушили з місця питання з ринком землі, яке давно вимагало вирішення. Утім, є підозра, що згодом ринок може стати формальністю на користь латифундистської приватизації;
  3. Змусили мовчати три проросійські канали. Та щодо санкцій проти їх власників говорити добре зарано, бо зараз і Козак, і Медведчук збагачуються ще більшими темпами, ніж до санкцій.

Зеленський створює симулякри і ілюзії. Та до людей скоро дійде, що їх обманули і Зеленському доведеться або тікати з країни, або змиритися з падінням його рейтингу. Бо гратися в імітацію діяльності скоро стане неможливо.

Тому вихід для збереження і примноження результатів один – перестати брехати і почати працювати:

  • не закатувати жодної копійки в асфальт, поки не подолано коронавірус, і наприклад, за ці гроші закупити нормальну вакцину – Pfizer чи оригінальну Astra Zeneca;
  • почати нормально працювати з західними лідерами, а не перетворюватися на вигнанця, якого не запрошують на перемовини про свою ж країну.

Народ це б оцінив і тоді, враховуючи його продюсерські навички, він міг би надовго зберегти перше місце. Але за того, що він робить зараз, не може йти мови не те що про другий президентський термін, а навіть про підхід до нього, бо йому можуть навіть не дати завершити його першу каденцію.

Тарас Чорновіл, політичний аналітик, колишній народний депутат України, спеціально для Главреду

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти