Чи "впишеться" НАТО за Україну в разі нападу РФ

9 квітня 2021, 06:52
Про яку військову допомогу з боку Альянсу для Києва може йти мова.
НАТО
НАТО / Reuters

Тема явно ажіотажна і спекулятивна, гуляють прямо протилежні думки - від того, що війська НАТО підтримають Україну вбивчими ракетними залпами по агресору, до того, що повториться 2014 рік, коли Штати і Європа успішно відмовляли нас від опору.

Треба розуміти, що в будь-якому випадку агресія РФ буде замаскована під "визвольну війну легендарного народу Донбасу". При цьому одночасно з не дуже боєздатними (за оцінкою російських військових експертів) частинами "ополченців" будуть діяти регулярні сили РФ, тобто, у бойовиків з'являться і авіація, і тактичні ракети, і сучасна бронетехніки, знайдена, як зазвичай, в шахтах Донбасу.

Як стануть діяти в таких умовах ті, кого ми вважаємо своїми західними союзниками?

відео дня

Давайте підходити раціонально.

Зрозуміло, що буде неміряно моторошно серйозної заклопотаності, грізних закликів до припинення насильства, найостанніших попереджень і подібної лабуди. При цьому західні лідери будуть дуже уважно придивлятися, а чи здатна Україна на реальний опір агресії? І головне: чи не стане вище політичне і військове керівництво України займатися патріотичним марнослів'ям, на ділі підігруючи агресору заради досягнення своїх шкурних цілей, як уже траплялося?

читайте такожБлеф Кремля або підготовка до наступу: навіщо РФ стягує війська до кордонуІ якщо тихої політичної капітуляції не відбудеться, а ЗСУ за підтримки українців будуть битися протягом більше двох тижнів (це термін, за який, на думку і Генштабу РФ, і натовських стратегів, ми повинні впасти), то ситуація зміниться.

Перш за все, НАТО закриє небо над Україною. Якщо "путінські соколи" спробують порушити заборону, то пару російських літаків повчально знесуть зенітними ракетами, запущеними, зрозуміло, з території України. Небо закриють не з любові до України, а з чисто егоїстичних міркувань: якщо бойові дії будуть проходити в повітрі, то на голови європейських бюргерів може щось випадково впасти, і вони будуть незадоволені.

А потім на додаток до транспорту і медичного забезпечення через Польщу і Прибалтику негласно почнуться поставки летальних озброєнь. Ні, звичайно, не танків, літаків і вертольотів - ми просто не зможемо їх використовувати і обслуговувати без відповідної інфраструктури, а стрілецької зброї, протитанкових комплексів, якихось нескладних артилерійських систем.

Так що воювати на землі нам все одно доведеться самим. І від нашої самовідданості безпосередньо залежатиме і зовнішня допомога.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти