В Україні сформувалася ціла система заробітку на агресії РФ

1 квітня 2021, 06:52
Маємо справу із банальним заробітком, коли ти одночасно підтримуєш агресора-окупанта, і хочеш "заробити".
В Україні сформувалася ціла система заробітку на агресії РФ
СБУ пора розширювати кількість "справ честі"? / УНИАН

Коли ми говоримо про протидію російському впливу або і відвертій агресії, то здебільшого маємо на увазі масштабних, "серйозних" агентів впливу. На кшталт олігархів або лідерів "парламентських партій". І це справедливо, але є один момент, про який чомусь у нас мало говорять.

Війна триває давно, окупація триває давно. За цей час у нас встигла сформуватися ціла "екосистема" тих, хто заробляє на окупації, живе за рахунок співпраці з окупантами, реалізує різномантіні схеми у цьому напрямку. Як і в будь-якій екосистемі поруч із "хижаками" (головні проросійські політики, проросійський бізнес, великі структури) виникає і менш помітний (але часто не менш значимий) клас "падальників".

Приміром, я не так давно згадував про "втечу" з Одеси раніше арештованих буксирів. Історія проста і показова.

відео дня

читайте такожПутін поспішає, тому посилив тиск на УкраїнуРосійські буксири, які після скандалу у місцевих ЗМІ брали "штурмом" підрозділи СБУ, внаслідок "продуктивної" дії українських судів не були офіційно арештовані та оперативно "втекли" до Криму.

До речі, цікаво, чи не вважають у відомстві Баканова цю історію "справою честі"? Немає бажання розібратися у тому, хто і як представив СБУ у подібному світлі?

Але суть питання в тому, що, звісно, тут ми маємо справу із банальним заробітком, коли ти одночасно підтримуєш агресора-окупанта, і хочеш "заробити" в Україні. І подібних структур та "підприємців" у нас вистачає. І це - справжня проблема, бо, звертаючи увагу на "хижаків", ми майже не помічаємо "падальників", а вони продовжують працювати, заробляючи на всіх цих бідах, і їх реально багато.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти