Скандал зі Словаччиною показав, що Україна оточена хижаками

11 березня 2021, 09:55
Українцям пора відмовлятися від своїх уявлень про Європу - ми оточені країнами, кожна з яких при нагоді із задоволенням відкусить свій шматок територій.
Ігор Матович, прем'єр-міністр Словаччини
Ігор Матович, прем'єр-міністр Словаччини / GettyImages

Ми живемо в жорсткому світі, де кожна держава переслідує власні інтереси. І помиляємося, думаючи, що європейці в усьому нам бажають добра. Україна - конкурент їм у всьому, особливо в Східній Європі.

І в першу чергу, ми - конкурент Словаччини. Якщо раптом в Україні покращиться економічна ситуація і зросте інвестиційна привабливість, перша економіка, яка постраждає, буде словацькою. Адже Словаччина - маленька країна, всього 5 мільйонів чоловік. Якщо Україна стане успішнішою, виробництво і все інше почне переходити до нас: країна більша, має доступ до ринків, володіє кваліфікованою робочою силою, не такою дорогою, як у Словаччині, і т. д.

читайте такожНе годуй троля: чому Україні варто було дочекатися вибачень від СловаччиниУ кожному жарті є частка жарту: Закарпаття входило до складу Чехословаччини до 1939 року, причому більше до складу Словаччини, а не Чехії. Саме тому у словаків витають такі думки, як обмовився словацький прем'єр.

відео дня

Словаки давно хижо поглядають на Україну. А українці досі живуть у стані рожевого поні, вірячи, що всі хочуть їм добра і хочуть допомогти, не розуміючи, що в цьому світі або ти когось їси, або тебе. Насправді все не так: всі хочуть на поживитися на інших.

Тому все, в тому числі такі слова, потрібно сприймати серйозно, такі жарти жорстко припиняти і нарощувати армію. Зараз у нас єдиний стрижень суверенітету - армія. Ми повинні будувати ракети і власну економіку. Тоді будь-які наміри і розмови будуть припинятися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти