Путін поспішає, тому посилив тиск на Україну

31 березня 2021, 08:33
Якщо зустріч Макрона, Меркель і Путіна відбудеться без України, це буде друга Мюнхенська змова, яка погано закінчиться для всієї Європи, як і в перший раз.
Путина
Путін хоче провернути другу мюнхенську змову / Reuters

Росія кудись поспішає. Кремль розгорнув потужний тиск на Україну. Скориставшись надзвичайною слабкістю і розгубленістю політичного керівництва України, а також політикою умиротворення Росії з боку ЄС, Володимир Путін стрімко нарощує свій наступ на ослаблену і дезорієнтовану Україну з метою застати її визнати результати російської агресії в 2014-2021 роки.

Цього разу тиск на Україну носить системний характер, як з використанням дипломатичних, так і військово-політичних засобів, і шантажу.

З одного боку, Кремль відкрито загрожує Україні черговою збройною агресією на південному сході України. З іншого боку, Кремль веде активний дипломатичний наступ на Україну. Так, Кремль пропонує учасникам мінського переговорного процесу - Франції та Німеччини, на особливій зустрічі, остаточно вирішити "українське питання" без участі самої України.

відео дня

читайте такожПоганий знак: про що Путін говоритиме з Макроном і Меркель без ЗеленськогоКрім "батога" на цій зустрічі пропонується обговорити і "пряник" - європейсько-російську допомогу розореним агресією Росії районам Донбасу. А подвійний пресинг повинен, в кінцевому рахунку, змусити Україну погодиться з результатами цієї зустрічі.

Однак, якщо така зустріч відбудеться, це буде "друга Мюнхенська змова", яка погано вплине на всю Європу, як і в перший раз. Без участі України та США жодних змін не буде. "Змовники" тільки покажуть своє безсилля, бо вирішення протиріччя між європейською безпекою і російською агресією за рахунок інтересів і долі України неможливо і небезпечно, перш за все, для самої Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти