Медведчук за часів Порошенка розслабився і "втратив береги"

12 травня 2021, 09:17
Без політичного "даху" на Банковій Медведчук би не зміг отримати ні фінансовий, ні медійний, ні політичний ресурс.
Медведчук
Медведчук залишився без "даху" на Банковій / УНІАН

Три місяці тому, коли почалася історія з санкціями, стало ясно, що Медведчука будуть "дотискати", хоча багато хто угледів в цьому швидше піар-хід.

Венедиктова виписала підозри Медведчуку і Козаку, їх процесуальний статус змінився зі свідків на підозрюваних. Звинувачення за "серйозною" статтею "держзрада". Назад вже не відіграєш, і продовження тепер побачимо в суді.

У Мінських угодах безумовно була і непублічна частина, завдяки якій Медведчук мав "зелене світло" щодо бізнесу і охоронну грамоту. Порошенко до цих домовленостей, схоже, ставився куди серйозніше, ніж до самих Мінських угод.

відео дня

читайте такожЕксперт розповів про "цинічну" співпрацю Порошенка з МедведчукомБез політичного "даху" на Банковій Медведчук би не зміг отримати ні фінансовий, ні медійний, ні політичний ресурс. Причому отримав стільки, скільки не отримував при будь-якому іншому президенті. Тому всі погрози і гучні декларації залишалися струсом повітря і не переходили в площину конкретних рішень. Звичайно, це розслабляє, не дозволяє реально оцінювати ситуацію і тверезо ставитися до своїх можливостей. У підсумку це призвело до "втрати берегів", і як результат Зеленський вирішив не шукати вигод і розірвав "кондиції", які дісталися у спадок.

Для Медведчука, який зумів пережити всі влади в Україні, напевно, вперше справа приймає такий серйозний оборот.

Андрій Золотарьов, політолог, директор аналітичного центру "Третій сектор"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти