Травневі події, що вразили світ і Україну

12 травня 2021, 12:50
Травень показав, що Путін став на шлях ізоляції Росії, мир на Близькому Сході - всього лише міф, а Зеленський не зупиниться на півдорозі в питанні Медведчука.
1616325458-1975.jpg
Путін несподівано підіграв західним політикам / Фото kremlin.ru

Кілька подій вразили світ на початку травня.

Перша подія - геополітична самотність президента Росії Путіна на святкуванні 9 травня Дня Перемоги. Навколо нього не було нікого, крім ветеранів ВВВ. Тому він виглядав набагато молодшим всіх інших. Але треба віддати належне Путіну - він не соромився своєї самотності і прямо заявив у своєму виступі на параді, що Росія самотужки виграла ВВВ. Це була сенсація. Тим самим Путін несподівано підіграв тим західним політикам, які зацікавлені в історичній ізоляції Росії. Хто підказав йому такий незграбний хід, важко сказати.

читайте такожКривавий розстріл у школі в Казані: ЗМІ дізналися, як убивця намагався замести слідиДруга подія, яка вразила Росію - це жахливий розстріл молодим ісламістом учнів школи в Казані. Татарське екстремістське, ісламізоване Поволжя вже давно вагітне спалахом опору - справа тільки в часі і техніці, а привід не потрібен.

відео дня

Третя подія - несподівано потужний, масовий ракетний обстріл з сектора Гази по всій території Ізраїлю. Такого ще не було. Тим самим зруйнувався міф про можливе багаторічне мирне співіснування "сектора Гази" та Ізраїлю. А це означає, що у прихильників політики мирного співіснування України і "сектора Донбасу" як особливого району теж залишається мало аргументів.

Нарешті, Україна. Тут президент Зеленський, який всі два роки змагався з Медведчуком у боротьбі за мир на Донбасі, раптом наважується йти в наступ. Невдалі спроби вручити йому рішення Генпрокуратури України про підозру в держзраді свідчать про те, що Зеленський готовий до конфлікту з Медведчуком.

Поки неясно, чого домагається Зеленський в кінцевому рахунку, – втечі Медведчука в Росію, видавлювання його з української політики або спалаху запеклого опору "п'ятої колони Кремля" і, відповідно, різкого загострення політичної обстановки в Україні. І чому тільки Медведчук, а не вся ОПЗЖ викликала інтерес Офісу президента, в той час, як на горизонті з'явився ще й анонімний "макет" партії "Наш дім - Україна"?

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти