І Трамп, і Зеленський - шоумени. Але наскільки сильно вони відрізняються!

12 січня 2021, 10:19
Американцям пощастило зі своїм шоуменом. Українцям зі своїм клоуном - ні.
Дональд Трамп
Дональд Трамп відмовився здатися у своїй війні за Америку / GettyImages

Трамп вибрав боротьбу. Після очевидної провокації у Капітолії, після зради Трампа майже всіма членами його уряду і республіканцями, включаючи м. Пенса і раптового (вночі) затвердження перемоги Байдена, у Трампа залишалися принципово два шляхи:

1. Визнати перемогу Байдена, погодитися на мирну передачу влади в обмін на гарантії не переслідування. Я просто переконаний, що таку пропозицію Байден йому зробив, тому що відчуває величезні проблеми з легітимністю.

2. Відмовитися визнати перемогу Байдена і готуватися до нового виборчого циклу, створюючи свою нову партію. Другий шлях дуже небезпечний для Трампа і означатиме для нього нескінченні судові процеси.

відео дня

Я ставив 70 проти 30, що Трамп вибере перший варіант. Але я помилився. Трамп відмовився визнати перемогу Байдена і не прийде на інавгурацію. Його адвокат Джуліані у себе в Твіттері опублікував пост Трампа вже після того як Трампа заблокували: "Я впевнений що незабаром ви всі знову будете простувати навколо Капітолію і мирно і патріотично змусите почути свій голос"

читайте такожУ США для узурпації влади використовують методи, обкатані на УкраїніТрамп вибрав боротьбу. Він буде їздити по країні і проводити мітинги. І тепер буде вже крити правду про тотальну корупцію в країні. І буде збирати мільйони, якщо, звичайно, його не вб'ють або не посадять. За повідомленнями преси, Пенс збирається ініціювати застосування поправки 25 з метою негайного відсторонення Трампа від влади через неможливість їм виконувати обов'язки за станом здоров'я. Коротше, хочуть запроторити в психушку.

Інтуїція підказує мені, що попереду ще чимало драматичних подій. Наприклад, начальник загального відділу канцелярії Білого дому Емілія Мерфі відмовилася визнати перемогу Байдена і передавати справи його команді.

У чому різниця між Трампом і Зеленським

Трампа і Зеленського об'єднує те, що вони обидва прийшли у владу як несистемні політики, з шоу-бізнесу. До політики вони розважали публіку і робили на цьому хороші гроші. Їх обрання - це популістська реакція суспільства на те, що існуюча політична система не дозволяє людям ніяк впливати на владу.

У США склалася влада корпоратократії, яка лише зовні імітувала демократію. Суспільство реально не мало свого представництва у владі і ніяк не впливало на політику. Тому народ, розчарувавшись в номенклатурних політиках, обрав шоумена Трампа, людину не з системи, яка фінансувала свою виборчу компанію сама, відмовившись від грошей корпорацій, щоб не бути їм зобов'язаним.

читайте такожУ США починають будувати радикальний соціалізм навпіл з чорним расизмомАналогічна ситуація була і з Зеленським. За майже 30 років виборів суспільство втомилося від одних і тих корумпіровпних пик, які представляли тільки інтереси кланів і не мали нічого спільного з інтересами простих людей, і з горя повірило в чесність намірів Зеленського, віддавши йому всю владу, не дивлячись.

Але на цьому аналогії між двома шоуменами закінчилися.

Якщо Трамп показав себе непохитним бійцем з корпоратократією, яка почала рвати його з самого першого дня, то Зеленський швидко опустив крила і спокійно вписався в нашу кланову систему, ставши її частиною.

Як результат, Трамп володіє небаченою підтримкою серед середнього класу, серед тих, хто створює капітал і платить податки, а не випрошує подачки у держави. А Зеленського через півтора року президентства підтримує одне тільки бидло. Трамп сколихнув всю країну і дав вільним американцям надію. Зеленський обдурив українців і позбавив їх всяких надій.

Два шоумена - дві різні долі. Один - сміливий і непохитний боєць, інший - боягузливий і дрібний опортуніст.

Обидва народи зіграли в рулетку. Американцям пощастило, українцям - ні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти