StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Навіщо сипати сіль під дерево: від нього не залишиться й сліду

5 травня 2024, 02:05
94717
Чи можна сипати сіль на дерево та який результат буде - Главред зібрав цікаві лайфхаки.
Навіщо сипати сіль під дерево: від нього не залишиться й сліду
Чи можна сипати сіль на дерево / колаж: Главред, фото: unsplash

Як позбутися дерева не спилюючи його - Главред зібрав корисні поради, як знищити кореневу систему небажаних дерев на вашій ділянці. Часто зрізані дерева повторно пускають пагони і цим вони можуть псувати ваш сад чи подвір'я.

Фахівці в аграрній справі розповіли про дієві методи боротьби із небажаними деревами та чагарниками. Вони також розповіли про найпопулярніші методи знищення дерев.

Чим полити дерево, щоб воно засохло народні засоби

Щоб назавжди знищити небажане дерево фахівці радять просвердлити в стовбурі отвір під нахилом. Довжина отвору має бути така, щоб доходило до серцевини стовбура. Після цього у цей отвір потрібно залити рідину, яка буде швидко знищувати дерево зсередини. Агрономи розповіли, що для такого методу відмінно підійдуть сильні кислоти: оцтова або соляна. Такий метод допоможе знищити дерево за тиждень.

відео дня

Альтернативою кислотам стане також і бензин, солярка, ацетон - фахівці запевняють, що ефект буде ідентичний. Також можна застосувати гербіциди, адже ними можна вивести не лише бур’яни, а й небажані дерева.

Щоб знищити дерево потрібно на листя розпилити Раундап. Попередньо його варто розвести у воді в сильній концентрації. Таким чином, Раундап в першу чергу знищить листя, а потім воно поступово почне засихати все.

Як знищити пні та коріння дерев за допомогою солі

В народі користуються популярним методом за допомогою солі. Відомо, що сіль чудово підходить для знищення кореневої системи дерев. Під час того, як сіль вносять в ґрунт, вона здатна сильно витягти вологу із коріння. Такий метод буде дуже ефективним для невеликих дерев або чагарників з неглибоким корінням. Щоб повністю та назавжди знищити коріння дерев, варто декілька разів повторити таку процедуру.

Однак сіль має і негативний вплив на рослини та ґрунт. Тож, якщо ви будете використовувати такий метод, тож варто бути обережними.

Як позбутися порослих дерев і чагарників на ділянці

Агрономи розповіли, що для знищення коріння дерев можна застосувати і хімічні методи, однак вони токсичні. Часто для таких цілей використовують Нітрат калію та звичайну сіль. Відомо, що калійна селітра - це недорогий і простий метод для викорчовування коріння дерев.

Також варто пам'ятати, що використання таких хімікатів може завдати шкоди навколишнім рослинам та ґрунту загалом.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти