StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Навіщо потрібні передачі в машині: як не угробити авто, перемикаючи швидкість

23 червня 2024, 02:30
730
Для чого потрібна кожна передача - як зрозуміти, що час перемикати передачу.
коробка передач
Яку передачу вмикати на якій швидкості / Колаж: Главред, Фото: Pixabay/Pexels, Pixabay/Dibjo

Розвиток автомобілебудування стрімко вдосконалює нові технології, які застосовуються в сучасних авто. Цікаво, що деякі виробники вже заявляють про найближчі плани відмови від виробництва авто з механічними коробками передач і повного переходу на АКПП.

На сьогодні автолюбителям пропонують одразу кілька варіантів оснащення - від старих і перевірених механічних коробок передач, до варіаторів і автоматичних систем КПП. Однак у деяких новачків виникає питання про те, для чого в автомобілях існують коробки передач.

Для чого потрібна КПП в авто

Як відомо, двигун в автомобілі виробляє потужність, яка приводить його в рух. Зі свого боку коробка перемикання передач відповідає за зміну оборотів ДВЗ, а також його крутного моменту. По суті, КПП в машині регулює передачу потрібного співвідношення потужності двигуна при певних режимах експлуатації автомобіля.

Чому не заводиться машина - основні причини

Машина може не заводитися з різних причин. Однією з найпоширеніших є розряджений акумулятор. Це може статися через тривалу неактивність автомобіля або через проблеми з акумулятором. Інша причина - проблеми з запуском двигуна, що можуть виникнути через несправний стартер або проблеми з системою запалювання. Також можуть бути проблеми з паливною системою, які можуть перешкоджати нормальній роботі двигуна.

У чому сенс передач у машині

Будь-який автомеханік скаже про те, що коробка перемикання передач у машині є ключовим елементом трансмісії та її головне завдання - передача потужності від двигуна внутрішнього згоряння на ведучі колеса. Також КПП регулює діапазон частоти обертання і крутного моменту мотора авто.

Крім того, коробка передач відповідає за:

  • ефективну роботу двигуна;
  • динаміку руху;
  • витрату палива.

Як зрозуміти, коли потрібно перемикати передачу

Зазвичай на спідометрі виробники зазначають швидкісний поріг, який дозволяє правильно перемикати передачі. Однак ви можете самостійно орієнтуватися на швидкісні показники (цей принцип використовується і при переході на знижені передачі):

  • при досягненні 20 км/год потрібно переключитися на другу швидкість;
  • при досягненні 40 км/год потрібно перейти на третю передачу;
  • при досягненні 60 км/год потрібно переключитися на четверту швидкість
  • на наступні передачі слід переходити через кожні 20 км/год.

Яку передачу вмикати під час повороту

Для безпечного руху, при вході в поворот автомобіля, слід продовжувати рух на увімкненій передачі. Цього вимагають і правила безпечної експлуатації транспортного засобу. Адже тим самим, якщо у вас виникне непередбачувана ситуація, у водія буде можливість швидкого гальмування.

Дивіться відео - добірка найбільш незвичайних важелів коробок передач:

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти