StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Гілки будуть гнутись від плодів: топ-садівник розповіла, що додати в компост

2 квітня 2024, 20:32оновлено 3 квітня, 17:44
Одне з найулюбленіших солодких ласощів у світі можна використовувати як прискорювач компосту та підживлення рослин у невеликих дозах, зазначає експерт.
Гілки будуть гнутись від плодів: топ-садівник розповіла, що додати в компост
Що додати в компост для росту рослин - садівники вразили секретом / Колаж Главред, фото: pexels

Шоколад може бути використаний як доповнення до компосту, але потрібно робити це обережно. Шоколад містить різні інгредієнти, такі як цукор, какао та молоко, які можуть бути корисними для ґрунту.

Замість того, щоб викидати залишки шоколаду, ви можете використати його невелику кількість для підтримки щасливого і здорового саду, оскільки він має багато корисних для рослин властивостей, каже експерт.

Від прискорювача компосту до підживлення рослин - солодкі ласощі мають багато переваг. Однак це не так просто, як кинути шоколадне яйце в горщик з рослиною, повідомляє Mirror.

відео дня

Експерт з харчових продуктів та відповідальний садівник Сара Лоусон, каже, що дуже важливо знайти стійкі способи повторного використання кухонних відходів без шкоди для них. Експерт каже, що існують безпечні та інноваційні методи перетворення надлишків шоколаду на благо для ваших рослин.

Сара каже, що шоколад може діяти як прискорювач компосту. Вона пояснила, що замість того, щоб вносити шоколад безпосередньо в сад, додайте невелику кількість залишків шоколаду в компостний ящик.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, що модна покласти в лунку при засіюванні городу, рекомендуємо наш матеріал: Що покласти в лунку при посадці моркви: 3 найкращі варіанти.

"Цукор, що міститься в шоколаді, може допомогти живити мікроорганізми в компості, прискорюючи процес розкладання. Однак, переконайтеся, що це робиться в помірних кількостях, щоб підтримувати збалансовану компостну суміш", - зазначила експерт.

Більше того, якщо ви розведете дуже невелику кількість шоколаду у великій кількості води, щоб створити слабкий шоколадний "чай", це може допомогти підживити рослини.

Експерт пояснила, що він містить цукор, який може стимулювати мікробну активність у ґрунті.

"Однак це слід робити помірковано і уважно спостерігати, щоб забезпечити користь для рослин", - сказала вона.

Хоча ці смачні ласощі чудово підходять для вирощування на відкритому повітрі, садівники повинні знати про потенційні ризики, пов'язані з ними. Важливо враховувати їхню потенційну привабливість для домашніх і диких тварин. Якщо ви перебуваєте на ділянці без ризику приваблення тварин, ви можете поекспериментувати з тонким шаром шоколадної мульчі, змішаної з іншими органічними матеріалами.

"Завжди слідкуйте за будь-якими новими доповненнями у вашому саду, щоб побачити, як вони впливають на місцеву екосистему", - додає Сара. "Хоча шоколад можна використовувати в певних сценаріях керованого саду, життєво важливо переконатися, що ці практики не загрожують місцевій фауні", - резюмувала вона.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти