Що буде з натуральним медом у холодильнику: чи можна отруїтись ним

10 жовтня 2024, 19:26оновлено 10 жовтня, 21:51
17
Коли мед стає отрутою та скільки можна зберігати його в домашніх умовах - деталі у матеріалі Главреду.
Що буде з натуральним медом у холодильнику: чи можна отруїтись ним
Коли мед стає отрутою / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, unsplash

Що буде з натуральним медом у холодильнику та як необхідно правильно зберігати його у домашніх умовах. Відомий факт, що мед має унікальні властивості, адже це натуральний продукт. Його часто використовують у медицині, косметології та дієтології. Вважається, що найкращим місцем для зберігання меду - є холодильник, адже при температурі до 10°С мед може зберігатись краще, ніж при 20°С.

Також банку із медом можна зберігати у кладовій або ж на полиці кухонної шафи, головне, щоб там було темно і без світла.

Де краще зберігати мед у холодильнику чи за кімнатної температури

Фахівці повідомили, що у холодильнику мед буде почувати себе якнайкраще. Ви будете здивовані, але мед можна також зберігати і в морозилці, але тільки не у скляній тарі, а у пластиковій, щоб вода, яка збільшується в об’ємі при замерзанні, не розірвала все на скляні уламки. Так що варто пам'ятати, що мед найкраще зберігати у холодному місці, щоб він не зіпсувався і прослужив багато років. Пасічники також наголошують, що саме у холодильнику дотримуються постійні температурні умови, а це дуже необхідно для багаторічного зберігання меду.

відео дня

Також варто слідкувати за тим, щоб температура меду не опускалася нижче -35 градусів, тому що тоді мед втрати свої корисні та поживні якості та приблизно 15% від загального обсягу.

Потрібно пам'ятати про термін, скільки можна зберігати мед. Необхідно зробити так, щоб світло не потрапляло на тару із медом, особливо, якщо вона скляна. Адже, якщо світло потраплятиме на банку із медом, то відбудеться не лише окислення меду під впливом енергії сонця, але й хімічний розпад через нагрів.

Чи можна їсти мед 10-річної давності

Відомо, що мед може довгий час не псуватись і деякі люди використовують його впродовж 10 років, однак за умови зберігання в правильних умовах. Із часом відбувається кристалізація меду, тож це і гарантує те, що він буде залишатись в хорошому стані.

Однак, не варто забувати, що мед таки має термін придатності. Із часом він може окислятися, особливо, якщо в банці накопичилось багато повітря. Тож у такому разі мед втратить свої корисні властивості.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти