StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Можуть стати небезпечними: як зрозуміти, що час негайно прати рушники

2 квітня 2024, 15:09
Підтримувати рушники в чистоті дуже важливо для належної гігієни. Експерти зазначають, що нерегулярне прання лише сприятиме поширенню мікробів.
Можуть стати небезпечними: як зрозуміти, що час негайно прати рушники
Коли потрібно прати рушники - як запобігти розмноженню бактерій / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Ріаннон Джонс, дизайнерка інтер'єру з'ясувала, що рушники потрібно прати набагато частіше, ніж можна було уявити. Поля Петрова, професіонал з прибирання наголошує на тому, що існують різні види бактерій, які можна знайти на рушниках та килимках, адже ці предмети часто піддаються впливу вологи, повідомляє Mirror.

Найпоширеніші приклади бактерій, які можна знайти на рушниках, включають:

  • Стафілокок - ця бактерія часто зустрічається на людській шкірі і може процвітати у вологому середовищі.
  • Кишкова паличка - хоча багато видів кишкової палички нешкідливі, деякі з них можуть викликати проблеми з травленням.
  • Сальмонела - подібно до кишкової палички, сальмонелу можна знайти на рушниках, якщо вони контактують із забрудненими поверхнями, що призводить до захворювання.
  • Ентерокок - ці бактерії часто зустрічаються в кишечнику і можуть бути знайдені на рушниках, якщо вони контактують з фекаліями.
  • Klebsiella pneumoniae - ця бактерія може викликати інфекції дихальних та сечовивідних шляхів і може бути знайдена у вологому середовищі, наприклад, у ванній кімнаті.

Експерт із прибирання Поля Петрова наголошує на тому, що поширення цих бактерій залежить від кількох факторів, таких як рівень вологості у вашій ванній кімнаті, температура та інші види бактерій, що там присутні.

відео дня

"Ці бактерії також можуть швидко розмножуватися, якщо їм створити ідеальні умови, потенційно подвоюючи свою кількість кожні 20 хвилин, але регулярне прання рушників і правильне сушіння можуть допомогти вам контролювати їхню кількість", - зазначає вона.

У свою чергу Ріаннон Джонс додає, що з наближенням теплої пори року прання рушників стає більш важливим, оскільки температура починає зростати, створюючи ідеальне середовище для розмноження бактерій.

"Щоб запобігти розмноженню цих бактерій, які потенційно можуть призвести до захворювань, ми повинні прати рушники після кожних 2-3 використань", - наголосила вона.

Крім того, експерти назвали ключові поради для догляду і прання рушників.

Уникайте відбілювачів та кондиціонерів

"Уникайте використання агресивних хімічних речовин, таких як хлорний відбілювач, оскільки це може вплинути на якість і колір ваших рушників. Додавання кондиціонера залишає на волокнах осад, який може перешкоджати поглинанню води. Замість цього використовуйте кульки для сушіння вовни, які допоможуть розпушити волокна та пришвидшити час сушіння", - зазначають експерти.

Під час прання тримайте одяг і рушники окремо

"Прання рушників разом з одягом може призвести до перенесення великої кількості бактерій між предметами одягу в процесі прання. Якщо покласти рушники в окреме завантаження, їм буде легше висохнути, оскільки вологі рушники зазвичай сохнуть повільніше, ніж одяг".

"Обов'язково струшуйте зайву воду з рушників перед тим, як покласти їх у сушарку, оскільки це допоможе розпушити матеріал і зберегти поглинаючу здатність. Не залишайте мокрі рушники в пральній машині надовго, оскільки це може призвести до появи неприємного затхлого запаху".

Сушіть рушники на повільному вогні або на повітрі

Крім того, вони наголосили, що прослужать довше, якщо сушити їх на повільному вогні, оскільки висока температура пошкоджує бавовняні волокна.

"Сушіть на 40-градусній температурі, яка допоможе досягти бажаної м'якості, знищуючи при цьому бактерії. У літні місяці сушіть рушники на сонці, щоб вони висохли на повітрі. Це найкращий природний спосіб сушіння, який допомагає зберегти цілісність тканини і робить рушники м'якими та свіжими", - додають фахівці із прибирання.

Зберігайте чисті рушники в шафі за межами ванної кімнати

"Ванні кімнати можуть сильно розпарюватися, коли хтось приймає ванну або душ, а це означає, що рушники, які зберігаються у ванній кімнаті, швидше за все, вбирають цю вологу. Якщо тримати їх у постійно вологому середовищі, вони залишатимуться вологими, а це, своєю чергою, сприятиме розмноженню небажаних бактерій ще до того, як ви ними скористаєтесь. Зберігаючи чисті рушники за межами ванної кімнати в сухому приміщенні, наприклад, у шафі для білизни або сушильній шафі, ваші рушники залишатимуться чистими, сухими та вільними від шкідливих бактерій", - резюмують експерти.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти