StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому не можна залишати одяг у барабані після прання

31 січня 2024, 09:50
Дотримання цих простих правил допоможе вам зберегти довговічність вашої пральної машини і підтримувати свіжість вашого одягу.
Як довго можна залишати мокрий одяг у пральній машині
Як довго можна залишати мокрий одяг у пральній машині / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Можливо, ви звикли залишати свій чистий одяг у пральній машині на довгий час після закінчення циклу? Однак ця звичка може завдати шкоди вашому одягу і деяким компонентам машини.

Ми розбиралися, чому важливо дістати одяг одразу після прання.

Чому не можна залишати одяг у пральній машині надовго?

Ваша пральна машина, незважаючи на свою надійність, не може прослужити вічно. Використовуючи її з повагою, ви збільшите її термін служби. Тому важливо виймати білизну з барабана відразу після прання. Волога, що залишилася в барабані, може призвести до утворення цвілі та завдати шкоди як самому одягу, так і компонентам машини.

відео дня

Рекомендується запускати цикл віджимання відразу після прання або виймати білизну безпосередньо з машини. Тримайте дверцята відчиненими для забезпечення гарної вентиляції та запобігання накопиченню вологи.

Чи може одяг запліснявіти, залишившись у пральній машині?

Так, звісно! Залишений у пральній машині мокрий одяг стане ідеальним місцем для розвитку неприємного запаху цвілі. Це не тільки погіршить запах вашого одягу, а й вимагатиме повторного прання. Запобігайте цьому, просто виймаючи білизну з машини і розвішуючи її для сушіння.

Чому одяг погано пахне після прання?

Поганий запах після прання може бути спричинений кількома факторами. Сирість, що утворюється під час залишення одягу в барабані, може призвести до запаху цвілі. Також високоефективні машини можуть накопичувати бруд на внутрішніх деталях, що призводить до неприємного запаху.

Уважно перевіряйте одяг, проводьте ретельне сортування та використовуйте натуральні засоби для прання.

Як довго можна залишати одяг у машині?

Відповідь залежить від різних чинників, таких як ступінь забруднення, тип мийного засобу, температура води і вибір циклу. Однак з метою збереження якості білизни, рекомендується витягувати її з пральної машини якомога швидше.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти