StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як прати тюль у машинці щоб не прасувати: порада від вмілої господині

11 липня 2024, 15:14оновлено 12 липня, 23:41
498
Насправді, випрати тюль легко, якщо знати, як правильно помістити його у пральну машинку.
Як прати тюль у машинці щоб не прасувати: порада від вмілої господині
Як прати тюль у машинці щоб не прасувати / колаж: Главред, фото: pixabay

Тюль прасується дуже довго та важко, тому багато господинь думають про те, як правильно його випрати у пральній машинці, щоб потім одразу повішати на вікно. Главред знайшов кілька корисних порад, щоб ви знали, як добре випрати тюль.

Вам також може бути цікаво: Чому штори потрібно регулярно прати та як це правильно робити: відповідь вас здивує.

Як прати тюль у машинці щоб не прасувати

Насправді, випрати тюль легко, якщо знати, як правильно помістити його у пральну машинку. За словами авторки YouTube каналу "Сніжана VLOG", у цьому завданні немає нічого складно.

Якщо ви хочете витягнути тюль з машинки і одразу повісити на вікно, не варто кидати його туди у зім’ятому вигляді. Акуратно, шар за шаром складіть смуги тканини між собою, тримаючи за частину з кріпленням. Далі складений тюль поставне на підлогу, добре розправте та скрутіть. У такому вигляді його можна поміщати в пральну машинку, а після прання він буде без складок.

Дивіться відео, як правильно випрати тюль щоб він не пом'явся:

У якому режимі прати тюль у пральній машині

Тюль можна прати при низькій температурі, наприклад, при 30-40 градусах. Прати тонкі штори можна тільки при 30 градусах і без функції віджимання. При такій варіації барабан працює повільно, плавно, завдяки великій кількості води. В результаті ризик пошкодити тканину мінімальний. Також підходять режими для вовни або шовку.

Для прання тюля рекомендується використовувати м'який миючий засіб. Рідкі гелі або порошки для делікатних тканин. Уникайте використання засобів з відбілюючими компонентами або агресивними хімічними речовинами, щоб запобігти втраті кольору та структури тюлю.

Слід закладати тюлеву занавіску в порожній барабан, щоб забезпечити оптимальну кількість води під час прання. Додаткове полоскання допоможе змити залишки порошку і запобігти жовтизні.

Чи можна віджимати тюль у пральній машині

Віджимати тюль у пральній машині можна лише на низьких оборота - не більше 400. В той же час, синтетичний матеріал не варто віджимати, його виймають з машинки і вивішують так, щоб вода могла стекти самостійно.

Що відомо про YouTube канал "Сніжана VLOG"?

YouTube канал "Сніжана VLOG" - це канал дівчини, яка ділиться власним життям та різними порадами, які стануть в нагоді кожній господині. Також на цьому каналі можна знайти багато цікавих рецептів. На даний канал підписалось вже понад 7 тисяч користувачів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти