StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Павуки більше не потраплять до будинку: чим потрібно обробити тюль і підвіконник

22 травня 2024, 16:51
350
Весна разом із потеплінням також приносить із собою групи павуків, які намагаються звити собі гніздо у будинку, експерти розповіли як їх позбутись.
Павуки більше не потраплять до будинку: чим потрібно обробити тюль і підвіконник
Як позбутись павуків в домі - що відлякує павуків / Колаж Главред, фото: УНІАН, pexels

Павуків часто сприймають як самотніх і моторошних шкідників, що звисають з павутини. Але з початком весни ваш самотній маленький павучок може привести на світ ще менших павучків.

З усіх видів павуків саме домашні павуки, найімовірніше, блукають по темних кутках вашої оселі. Зазвичай вони коричневого або сірого кольору і розміром трохи менше дюйма, повідомляє Express.

Восени багато домашніх павуків знайшли притулок у теплих будинках, де вони все ще мають доступ до комах, якими можуть харчуватися. Тож павуки, яких цієї весни бачать домочадці, насправді могли переховуватися всю зиму.

відео дня

Щоб відлякати їх від будинків, Джесс Стіл з BestHeating поділилася дешевим продуктом, який можна придбати в супермаркетах, і який виконує цю роботу. Це проста м'ятна олія.

"М'ятна олія має сильний запах, а павуки чутливі до нього, що робить її ефективним і водночас дешевим методом позбавлення від турботи про те, щоб знайти моторошних повзунів по всьому будинку, не завдаючи їм шкоди", - вказує вона.

Щоб зменшити ризик потрапляння павуків до будинку, Джесс рекомендує змішати м'ятну олію з водою, щоб отримати спрей і розбризкувати його на внутрішню сторону штор, підвіконня та кути килимів, використовувати його як дифузор, щоб відлякати павуків від найбільш відвідуваних кімнат, а також змочувати такі предмети, як ватні палички, а потім розміщувати їх у місцях, де павуки найчастіше з'являються. Те саме можна сказати і про мурах.

Іван Іванов з компанії End of Tenancy погодився з використанням м'ятної олії і стверджує, що це "потужний домашній засіб" для боротьби з павуками.

"М'ятна олія - найкращий варіант для ефективного відлякування павуків назавжди. Це тому, що павуки відчувають запах через ноги, тому, як тільки вони відчують цей всепоглинаючий аромат м'яти, вони втечуть, тому що запах занадто сильний для них. Ми рекомендуємо змішати м'ятну олію з водою в пульверизаторі, а потім обприскати ті ділянки вашого будинку, де ви помітили, що павуки є вразливими. Однак, оскільки олія м'яти токсична для домашніх тварин, ми рекомендуємо уникати цього методу, якщо у вас є пухнасті друзі", - зазначив експерт.

Щоб зробити ідеальний засіб Джордан Фостер з Fantastic Pest Control пропонує "змішати 20 крапель ефірної олії м'яти в пляшці з розпилювачем, наповненій водою".

"Використовуйте суміш, щоб позбутися павуків, не вбиваючи їх, розпилюючи її в щілини та кути вашого будинку. Крім того, ви можете розпорошити її на ковдру, щоб відлякати павуків від потрапляння в ліжко", - додає експерт.

Крім того, Іван стверджує, що домогосподарства можуть використовувати свічки з цитронели для відлякування павуків.

"Запалювання свічок також може тримати павуків подалі від вашого будинку. Це пов'язано з тим, що павуки не люблять багато різних запахів, таких як лимон, кориця та цитронела. Вони також не люблять запах диму, тому задування цих свічок також допоможе тримати їх подалі", - наголошує він.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти