StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чи можна шкіряні штани прати у пральній машині: який режим обрати

22 серпня 2024, 19:00оновлено 27 серпня, 09:36
597
В якому режимі прати шкіряні речі у пральній машині, щоб не пошкодити одяг - Главред зібрав корисні поради.
Чи можна шкіряні штани прати у пральній машині: який режим обрати
В якому режимі прати шкіряні речі / колаж: Главред, фото: unsplash, ua.depositphotos.com

Як краще прати речі зі шкіряними вставками, щоб не зіпсувати та не пошкодити дорогий одяг - фахівці радять дотримуватись спеціальних правил прання. Відомо, що за шкіряним одягом варто доглядати дуже ретельно та обережно, адже навіть неправильне прання може назавджди знищити річ.

Вас також зацікавить матеріал: Як швидко розгладити складки на шкіряній куртці: простий, але робочий спосіб.

Досвідчені господині радять, якщо дотримуватись правильного температурного режиму та інструкцій, тоді вироби із шкіри будуть не лише ідеально чистими, а й не сядуть під час прання.

відео дня

Як прати штани з екошкіри в машинці

Зазвичай, на одязі є спеціальна етикетка, де написані вказівки, як потрібно правильно прати шкіряну спідницю, штани чи куртку в пральній машині. Однак, якщо вона відсутня, тоді варто дотримуватись основних правил чищення шкіри, які рекомендують фахівці:

  • Потрібно використовувати м’який миючий засіб, бажано спеціальний для шкіряних речей або для делікатних тканин.
  • Варто прати одну річ за один раз.
  • Необхідно відмовитись від використання будь-яких плямовивідників, відбілювачів та кондиціонерів.
  • Температура води повинна бути не вище 30 градусів, адже існує ризик, що ваш шкіряний одяг може сісти у розмірах.
  • Також не варто вмикати віджим, краще обрати мінімальну кількість оборотів - не більше 300.

Досвідчені господині також радять, що краще попередньо штани замочити на п’ять - десять хвилин у чистій воді. Таким чином матеріал вбере вологу і стане м'яким. Краще обрати делікатний режим на пральній машині - це може бути режими "шерсть" або "шовк". Після прання, варто залишити одяг, щоб зайва вода стекла, а потім можна розкласти сушити одяг. Необхідно також пам'ятати, що ніколи не можна прати разом дві різні шкіряні речі.

Чим прасувати шкіряні штани

Досвідчені господині поділились корисними лайфхаками, як попрасувати шкіряні речі. Розгладити заломи на виробах із шкіри із легкістю допоможуть прості інгредієнти, які можуть бути у вашому будинку.

  • Щоб розгладити заломи на шкіряних речах, варто набрати гарячу воду у ванну і розплавлену річ повісити над нею. Однак варто спостерігати, щоб гаряча пара не розмочила виріб. Після того, як річ "відпарилась" у ванній, тоді потрібно за допомогою рушників витерти одяг та залишити сохнути. Вже через годину результат буде помітний.
  • Найпопулярніший варіант, як попрасувати шкіряні речі - використання парогенератора. Це є найефективніший і найбезпечніший спосіб прасування такого вибагливого одягу. Однак, перед відпарюванням обов'язково потрібно на непомітній ділянці шкірозамінника провести тест.
  • Досвідчені господині радять використати оцтовий розчин, щоб розгладити складки та пом’якшити виріб. Такий метод також допоможе надати презентабельного вигляду. Варто змішати воду, оцет та кондиціонер для білизни в рівних пропорціях. Потім необхідно цим розчином обробити складки на одязі.
  • Відомо, що гліцерин також допоможе ефективно позбавитися від заломів на речах із шкіри, а також надасть блиску речам. Для цього потрібно промокнути ганчірку у гліцерині та протерти місця заломів. Ефект буде помітний майже відразу.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти