StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Простіше, ніж може здатись: як прибрати ковтунці – 5 дієвих лайфхаків

1 серпня 2024, 16:05оновлено 2 серпня, 22:49
254
Крім фізичної схильності окремих матеріалів до появи ковтунців, є ще багато факторів, які пришвидшують цей процес.
Простіше, ніж може здатись: як прибрати ковтунці – 5 дієвих лайфхаків
Як прибрати ковтунці / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Часто буває так, що на одязі з'являються маленькі лахматі грудочки. Через це ще зовсім нові речі втрачають свою привабливість. Але Главред знайшов кілька способів, як прибрати ковтунці.

Вам також може бути цікаво: Не залишиться й сліду: як видалити жувальну гумку з одягу – дієві поради.

Як прибрати ковтунці в домашніх умовах

Для того, щоб швидко прибрати ковтунці з одягу, вам потрібно взяти кілька побутових предметів:

  • Бритва. Слід натягнути проблемну частину одягу і плавно переміщатися одноразовим станком знизу-вгору. Виконуйте процедуру дбайливо і легко, щоб не пошкодити улюблену річ.
  • Скотч. Клейка стрічка корисна не тільки у прямому функціональному призначенні, але і в побутових цілях. З її допомогою можна очистити проблемні місця на різних елементах гардеробу. Потрібно приклеїти стрічку, щільно притискаючи до ділянки, а потім відірвати її різким рухом.
  • Губка для посуду. Повернути привабливий вигляд своїм речам можна за допомогою господарського приладдя. Слід натягнути тканину і скористатися щільною частиною губки в сухому стані. Рухи повинні бути плавними, уздовж волокон. Вибирайте губку з найбільш жорсткою стороною.
  • Ножиці. Якщо у вас вистачить терпіння, можна видалити ковтунці, зрізуючи їх ножицями. Такий спосіб більш якісний, тому що волокна саме зрізаються , а не обриваються, як в інших випадках. Також це зменшує ймовірність швидкого утворення нових ковтунців.
  • Наждачний папір. Дрібнозернистий наждачний папір відмінна альтернатива для чищення від ковтунців, якщо у вас немає під рукою ні бритви, ні машинки. Працюють з наждачкою так само, як зі старою бритвою. Розтягніть і зафіксуйте тканину, зчистіть наждачкою грудочки, проводячи знизу-вгору.

Що робити, щоб не з'явилися ковтунці на одязі

Крім фізичної схильності окремих матеріалів до появи ковтунців, є ще багато факторів, які пришвидшують цей процес. Тому варто дотримуватись кількох правил:

  1. Вибираючи річ, варто придивитися до щільності тканини, з якої вона пошита. Чим краще волокна прилягають один до одного, тим нижчий ризик появи ковтунців.
  2. Дотримуєтесь рекомендацій, зазначених на ярликах. Прання в занадто теплій воді може деформувати структуру тканини та посприяти утворенню ковтунців.
  3. Сушка на батареї також сприяє скочуванню. Тому краще обирати інше місце для випраної білизни.

Дивіться відео, як позбутися від ковтунців без машинки:

Що таке ковтунці?

Ковтунці – це надлишки волокон, які потрапляють на поверхню одягу. Наскільки ковтунці вкриють ваш светр, пальто чи спортивний костюм, залежить від якості та особливостей тканини. Ворсинки від регулярного тертя заплутуються, утворюючи маленькі ковтунці, які псують зовнішній вигляд речей.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти