StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Церковне свято 8 січня: чому на преподобного Еміліана не можна багато їсти

7 січня 2024, 13:34оновлено 8 січня, 14:03
Важливо не виходити з дому після настання темряви в цей день.
Яке свято 8 січня
Яке свято 8 січня / Колаж Главред, фото azbyka, freepik

8 січня - день, що має особливе духовне значення: церковне свято, яке має свої особливі традиції і звичаї, яких варто дотримуватися.

Дізнайтеся, що дозволено і заборонено робити в деньпам'яті преподобного Еміліана.

Яке свято 8 січня

Свята у світі:

відео дня
  • День обертання Землі

Свята в Україні:

  • День повитух

Можливо, вам буде цікаво: Любовний гороскоп на тиждень з 8 до 14 січня: Леву - викриття зради, Діві - рішення про народження дитини.

Церковне свято 8 січня

8 січня за новим церковним календарем в Україні відзначають день пам'яті преподобного Еміліана.

Преподобний Вікторін, родом з Риму, провів більшу частину свого життя в гріховній діяльності. Однак, доживши до старості, він усвідомив свої помилки і прийняв рішення змінити своє життя. Вступивши в монастир під ім'ям Еміліан, він після цього присвятив свої дні служінню Богу, вражаючи братію своїм покірним послухом і суворим постом.

Ченці стали помічати, що ночами Еміліан таємно прямує до печери, розташованої поблизу від монастиря. Один з ігуменів пішов за ним і виявив преподобного Еміліана в печері, що молиться з розбитими сльозами і освітленого світлом, не земного походження. Тоді пролунав голос згори: "Еміліан, твої гріхи прощені".

Глибоко схвильований цим явищем, ігумен запросив старця розповісти братії свою історію після ранкової служби. Преподобний поділився своїм переживанням про велике милосердя Божого, і ігумен пояснив братії: "Господь міг пробачити його гріхи навіть в мовчанні, але він явив свою милість через світло і голос, щоб ми всі могли бачити його доброту і милосердя до щиро каються грішників".

Преподобний Еміліан прожив решту свого життя в духовній радості і пішов до Господа з миром.

Що не можна робити 8 січня

Не рекомендується вживати більше їжі, ніж необхідно, і уникати надмірного вживання алкогольних напоїв. Важливо не виходити з дому після настання темряви. Також слід уникати пролежування в ліжку і утримуватися від ліні.

Іменини 8 січня

8 січня День Ангела відзначають: Антон, Віктор, Володимир, Вольдемар, Георгій, Григорій, Дмитро, Євген, Єгор, Омелян, Ілля, Михайло, Еміль, Юліан, Василіса, Домініка.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти