StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як відзначати свято Успіння 2020 - від традицій до привітань

27 серпня 2020, 19:31
Головред з'ясував, які в свята Успіння Пресвятої Богородиці є прикмети і традиції: що можна робити на Успіння і чого не можна, як вітати з Успінням.
Успіння Пресвятої Богородиці - що не можна робити, прикмети, вітання
Успіння Пресвятої Богородиці - що не можна робити, прикмети, вітання

Вже завтра, 28 серпня – свято Успіння Пресвятої Богородиці у православних.

Це найперша Велика Пречиста (її так і називають – Перша з великої літери). На Різдво Богородиці 21 вересня буде ще Друга Пречиста, а на Покров 14 жовтня – Третя Пречиста.

У цей день не прийнято важко працювати, займатися брудною працею (прибиратися, працювати в саду тощо) - замість цього ходять до церкви, щоб молитва Пресвятої Богородиці захистила від бід і дала нових сил. У чому допомагає ікона Успіння Пресвятої Богородиці та як молитися у свято 28 серпня - читайте у матеріалі Молитва на Успіння Богородиці: про що просять Діву Марію в її свято.

З домашніх робіт традиції на Успіння Пресвятої Богородиці дозволяють (і навіть заохочують) робити запаси на зиму. Вважається, що особливо смачними у господині вийдуть солоні огірки, якщо солити їх на Успіння: "На Успіння огірки солити, на Сергія (8 жовтня) капусту рубати".

Успіння Пресвятої Богородиці - що можна їсти

У свято 28 серпня завершується Успенський піст 2020. Але в цьому році Успіння випало на п'ятницю – тому цього дня ще доведеться попоститися: яйця, м'ясні та молочні продукти їсти не можна – але можна замінити їх рибними стравами.

Успіння Пресвятої Богородиці - що категорично не можна робити

Крім заборони на важку роботу і негідну поведінку (не можна лихословити, пліткувати або заздрити, напиватися, шумно веселитися, якось інакше зневажати мораллю) – є у свята Успіння й свої "особисті" заборони.

Так, на першу Пречисту не можна:

  • ходити в незручному взутті або босоніж;
  • брати в руки колючі та ріжучі предмети;
  • жінкам – стригтися;
  • розпалювати вдома вогонь.

Чому не можна все це робити в свято Успіння Пресвятої Богородиці і чим це загрожує - читайте в нашому матеріалі Успіння Пресвятої Богородиці 2020 - дата, прикмети і традиції.

Успіння Пресвятої Богородиці - картинки, листівки та привітання

Душевні і прикольні поздоровлення з Успінням Пресвятої Богородиці російською мовою – своїми словами в прозі, вірші і короткі смс, картинки на Успіння – читайте в матеріалі Поздравления и открытки на Успение Пресвятой Богородицы: проза, стихи, гиф.

А привітання зі святом Успіння Пресвятої Богородиці українською мовою – у матеріалі Зі святом Успіння Пресвятої Богородиці – картинки та побажання.

зі святом Успіння Пресвятої Богородиці гіф листівки GIF анімація
зі святом Успіння Пресвятої Богородиці гіф листівки GIF анімація

Пряма трансляція богослужіння на Успіння Пресвятої Богородиці

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти