StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Тест на овуляцію: 5 способів ефективного використання

23 вересня 2020, 19:48оновлено 23 вересня 2020, 20:38
Тест для визначення овуляції в домашніх умовах можна купити в аптеках.
Тестнабеременность
Тест для визначення овуляції в домашніх умовах можна купити в аптеках./ Pixabay

Тести на овуляцію можуть здатися надмірно медикаментозним методом визначення відповідного моменту для сексу, якщо у вас на порядку денному дитина. Але коли справа доходить до максимальних шансів на зачаття, їх варто зберігати в шафці.

Звичайно, є способи, які не потребують тестування, щоб визначити, коли пора займатися сексом. Ваші виділення - це головний показник овуляції, що настала-вони еластичні і схожі на яєчний білок, що вказує на те, що ви перебуваєте в своєму родючому вікні. У деяких жінок також болить живіт. Однак всі ці симптоми буває складно визначити. Саме тому, може допомогти тест на овуляцію.

Тест для визначення овуляції в домашніх умовах можна купити в аптеках, і зазвичай їх можна знайти на одній полиці з тестами на вагітність. Вони працюють, виявляючи різке підвищення рівня лютеїнізуючого гормону (ЛГ) в сечі, яке відбувається перед овуляцією. Вони прості у використанні і, що добре, дають результати в лічені хвилини.

відео дня

Отже, що ще потрібно знати про набори для прогнозування овуляції?

Через який час після позитивного тесту на овуляцію у вас буде овуляція?

За словами професора Джойс Харпер, керівника групи репродуктивної науки і суспільства в Інституті жіночого здоров'я UCL, овуляція настане протягом 40 годин після позитивного результату на OPK. Але це не означає, що Вам слід почекати 40 годин перед сексом, якщо ви хочете зачати дитину - за даними Національної служби охорони здоров'я, сперма може жити у вашому тілі до семи днів, тому непогано було б зайнятися цим раніше, ніж ви почнете овуліровать.

Коли мені слід починати тестування на овуляцію?

Овуляція зазвичай відбувається приблизно через 14 днів після першого дня останньої менструації. Але професор Харпер підкреслює, що це не точна наука. "Кожна жінка дуже індивідуальна", - каже вона. "Це залежить від жіночого циклу. Якщо вона використовує хороший додаток для визначення фертильності, який може допомогти їй зрозуміти свій цикл і дізнатися про свою овуляцію, додаток запропонує, коли їй слід почати тестування.

Але якщо у неї звичайний 28-денний цикл, їй слід починати тестування з дев'ятого по десятий день. З кожним місяцем вона буде дізнаватися про свій цикл і зможе його скоротити". Щоб вручну визначити тривалість циклу, запишіть "перший день" - це перший день менструації (а не тільки мажучі виділення) і запишіть, як довго він триває, аж до вашого нового "першого дня".

Які тести на овуляцію найкраще?

"Я завжди рекомендую вибирати добре відомий бренд", - радить професор Харпер. "Але я ціную, що є інші, які набагато дешевше".

Ціни на набори для визначення овуляції починаються від 10 гривень за тест-смужку. Зазвичай для проходження тесту потрібно занурити смужку в зразок сечі, зібраний в контейнері. Після цього на паличці з'являться кольорові лінії, що вказують на високий рівень ЛГ у вашій сечі.

Вибираючи більш дорогі тести, Ви отримуєте набори, які більше схожі на тест на вагітність, оскільки дозволяють наносити сечу прямо на них, а не збирати сечу в контейнер. Вони часто використовують графіку, щоб полегшити читання результатів, наприклад, смайлик може з'явитися, якщо рівень гормону ЛГ підвищений.

Найдорожчі-це комплекти, які можна підключити до додатка на вашому телефоні через Bluetooth для запису результатів в щомісячний календар і порівняльні таблиці.

Якщо ви хочете повністю освоїти високі технології, є ще кілька варіантів преміум-класу. Наприклад, є пристрій для самоперевірки фертильності і тестування на вагітність, яке через додаток показує, як змінюються ваші гормони протягом місяця, і, відповідно, коли ви найбільш плідні. Крім трекера фертильності, є тест на овуляцію і тест на вагітність.

Чи точні домашні тести на овуляцію?

"Так, я завжди рекомендував їх", - каже професор Харпер. "Я вважаю, що це найнадійніший спосіб виміряти овуляцію. Жінки також можуть спробувати контролювати цервікальний слиз і зміни температури, але це складно", - додає вона.

Чи можу я перевірити свою фертильність вдома?

Набір для прогнозування овуляції повідомить вам тільки про ймовірність овуляції, він не скаже вам більше нічого про ваші шанси на вагітність або про те, скільки ще "фертильних років" у вас попереду.

Доктор Харпер не радить проводити тести на фертильність в домашніх умовах. "На мій погляд, будь-який тест на фертильність вдома безглуздий, - каже вона, - вони вимірюють кілька гормонів, але ці гормони окремо нічого вам не говорять. Навіть тести, які проводять Клініки репродуктивної медицини, дуже суперечливі. Часто також роблять сканування яєчників. Я брала участь у багатьох дебатах з цього приводу, і прийшла до висновку, що проблема виникає у дуже невеликого числа жінок. Для переважної більшості - незалежно від того, хороші чи погані результати аналізів, - зазвичай радять спробувати завагітніти раніше, ніж пізніше. Я була б здивована, якби той, хто пропонує тест сказав, що у жінки хороша фертильність і що вона може чекати ще кілька років, щоб завагітніти", - зазначає вона.

Навіть при використанні тестів на овуляцію може знадобитися час для зачаття, тому не хвилюйтеся, якщо ви не завагітнієте швидко. У більшості випадків вам потрібно звернутися за порадою до терапевта, тільки якщо ви не завагітніли після року спроб. Але вам слід проконсультуватися з терапевтом раніше, якщо вам 36 років або більше, або якщо у вас є інша причина для занепокоєння з приводу фертильності, наприклад, якщо ви лікувалися від раку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти